Dubai. Temperatura maximă în februarie, 24… 26 grade Celsius

E un adevărat oraș al viitorului, încărcat de zgârie-nori, depășiți toți de Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, la cei 828 de metri ai săi.

La baza sa, e cea mai mare fântână arteziană din lume, unde la anumite ore puteți urmări un spectacol cu proiecții și jocuri ale apei sincronizate pe muzică, iar dacă vreți să faceți cumpărături, tot acolo e și Dubai Mall, care e, așa cum deja bănuiți, cel mai mare mall din lume.

Dubai Marina, vedere de pe insula artificială Palm

O a doua zonă interesantă a noului Dubai e cea formată din hotelul simbol Burj Al Arab, care poate fi fotografiat bine de pe plaja din dreapta sa, Palm Jumeirah, complexul în formă de palmier, de fapt o insulă creată artificial, și Marina Dubai.

Dar acest oraș futurist ridicat în deșert în ultimii 50 de ani a păstrat și o zonă veche, tradițională, plină de bazaruri și clădiri înghesuite, specifice localităților arabe înainte de descoperirea petrolului în zonă. Oarecum la limita dintre cele două zone e Parcul Zabeel, unde acum 2 ani a fost inaugurat The FRAME, o ramă pe ale cărei laterale circulă lifturi care te transportă la înălțimea de 150 de metri, de unde pe o parte vezi noul Dubai, iar pe cealaltă, vechiul oraș. Hologramele îți proiectează și viitorul cu mașini zburătoare, care sunt deja testate în zonă.

Dubai – La Mer, o zona noua de promenadă situată lîngă plajă

Cum ajungi? Din București zboară direct spre Dubai Fly Dubai și Wizz Air, cu oferte similare de preț în februarie, 200-250 de euro, dus-întors. Wizz Air are cursă directă și din Cluj, sâmbăta, costul în februarie fiind de 250-300 de euro. Durata zborului: 5 ore.

Marrakesh. Temperatura maximă în februarie, 20… 21 grade Celsius

Poate fi o destinație inedită pentru un weekend prelungit. Descoperi o altă lume, plină de contraste.

Maroc, acoperișul lui Riad din Marrakesh

Pe străzile Medinei – cetatea veche – nu s-au schimbat prea multe din Evul Mediu, înghesuială, praf, vânzători de orice. Imediat însă ce pășești din stradă într-un riad, casă tradițională marocană cu camerele distribuite în jurul unei curți interioare, pătrunzi într-o lume de poveste, plină de plante, oglinzi, mozaic, decorațiuni tradiționale atent alese, terase cu baldachine.

Mai mult, grădinile Majorelle, care i-au aparținut lui Yves Saint Laurent, amestecă într-un mod unic verdele plantelor cu albastrul clădirlor, Palatul Bahia te duce cu gândul la Alhambra, iar piața centrală Jemaa el-Fna e sufletul orașului de la răsărit până noaptea târziu, când se transformă într-o imensă zonă de street food. Nu trebuie ratată experiența hamman-ului marocan!

Maroc, cămile în așteptarea turiștilor

Cum ajungi? Nu există zbor direct din România, cel mai ușor
fiind să cauți o combinație de curse low cost pe rutele România – Milano
Bergamo și Bergamo – Marrakesh. Wizz Air zboară spre Bergamo din București,
Craiova, Timișoara, Cluj, Iași și Suceava, iar Ryanair are zbor direct din
București. Costul unui bilet în februarie variază între 20 și 100 de euro. Spre
Marrakesh zboară din Bergamo Ryanair, la un preț al biletului de 120 de euro.
Cele două zboruri necesare însumează 6 ore.

Lisabona. Temperatura maximă în februarie, 15… 16 grade Celsius

Capitala Portugaliei a devenit unul din cele mai vizitate orașe europene și unul din motive este și vremea bună din tot cursul anului.

Vedere spre răul Tejo din unul din numeroasele miradouro din Bairro Alto

Dacă alegi să mergi într-un citybreak la Lisabona, ia o cazare în Alfama și plimbă-te pe străduțele înguste și deseori conectate prin scări ale celei mai vechi zone a orașului, chiar dacă uneori treci pe sub rufele întinse la uscat.

Când te-ai săturat de Alfama, ia de la stația Martim Moniz tramvaiul istoric 28 și treci pe dealul opus, la Bairro Alto. La baza celor două coline e Rua Agusta care se sfârșește în Praca do Comercio.

De aici, tramvaiul 15 te duce în zona Belem, cu celebrul Turn Belem și cu Mănăstirea Jeronimos, dar și cu celebra fabrică de Pasteis de Nata, cele mai cunoscute prăjiturele portugheze, a căror rețetă a fost inventată chiar de niște măicuțe care au căutat un mod de utilizare a gălbenușurilor care le rămâneau după ce foloseau albușurile la apretat.

Lisabona

Dacă mai ai o zi, o poți petrece în zona modernă a Lisabonei, Parque das Nacoes, unde se află Ocenariul și Muzeul Științei, iar o altă zi poate fi dedicată unei excursii la Palatul colorat de la Sintra combinată cu vizitarea stațiunilor Cascais și Estoril. O experiență de neratat este masa luată în Babilonul de la TimeOut Market.

Cum ajungi? Wizz Air și Blue Air au zboruri directe
din București spre Lisabona. Costul unui bilet în februarie e în jur de 120-150
de euro. Durata zborului – 4 ore și jumătate.

Fuerteventura. Temperatura maximă în februarie, 21 grade Celsius

E una dintre Insulele Canare, mult mai liniștită și mai boemă decât Tenerife sau Gran Canaria. Cea mai veche insulă a arhipelagului este și cea mai apropiată de coasta Africii, aflată la distanță de doar 97 km, iar furtunile de nisip din Sahara se simt și în Fuerteventura.

Canare, Fuerteventura, dunele de nisip

În zona sudică, plajele au nisip auriu, iar în nord, nisip alb. În nord, la Corralejo, este și cea mai bună zonă de surf, oceanul fiind plin de surferi mai mult sau mai puțin talentați.

Tot aici se află una din principalele atracții ale insulei, un parc natural format din dune de nisip. Peisajul insulei când te îndepărtezi de coastă devine selenar, drumul șerpuind printr-un pământ roșu, plin de mici cratere, Fuerteventura fiind insula din Canare cu cele mai puține precipitații.

Canare, Fuerteventura, plajă

Cum ajungi? Nu există zbor direct din România, cel mai ușor
fiind să cauți o combinație de curse low cost pe rutele România – Madrid și
Madrid – Fuerteventura. Wizz Air zboară spre Madrid din București, Craiova,
Timișoara, Cluj, Sibiu, iar Ryanair are zbor direct din București. Costul unui
bilet e în februarie în jur de 100 de euro. Spre Fuerteventura zboară din Madrid
Ryanair, la un preț al biletului de 50 de euro. Cele două zboruri necesare
însumează 6 ore.

Malta. Temperatura maximă în februarie, 15-16 grade Celsius

Malta este cea mai apropiată și cea mai ieftină destinație cu vreme bună în februarie. Avantajul acestei luni este că insula poate fi explorată în liniște, fără mulțimile care o invadează în sezon. În plus, străzile înguste care urcă pantele abrupte ale La Vallettei pot fi străbătute mai ușor fără soarele dogoritor.

Malta -strazile din La Valletta

Mdina, fosta capitală a Maltei, un orășel medieval aflat în patrimoniul UNESCO, are același farmec și iarna. La fel și satul pescăresc Marsaxlokk.

Cum ajungi? Din București și din Cluj, Wizz Air are zboruri directe spre Malta. Găsești bilete dus-întors în februarie cu 20-30 de euro! Durata zborului – două ore și jumătate.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

 
 

Urmărește-ne pe Google News