Cuprins:
Sandviciuri fără carne
Un sandvici poate părea o masă „plictisitoare”, dar aceste sandviciuri vegetariene sunt orice, numai nu plictisitoare.
Aceste idei de sandviciuri sănătoase funcționează pentru a condimenta un prânz la birou sau pentru o cină ușoară și sănătoasă. Sunt extrem de simplu de făcut și le poți mânca în fața televizorului, cu mâna!
Sandviciul este un element de bază al oricărui pachet de prânz.
De ce să mănânci carne când te poți bucura de umpluturi vegetariene pentru sandviciuri care sunt la fel de delicioase (dacă nu chiar mai mult!) și adesea mai sănătoase.
Pentru început, atunci când preparăm sandviciuri vegetariene, avem de partea noastră un jucător-cheie: brânza.
Sandviciurile vegetariene cu brânză sunt incredibile – brânză topită cu legume prăjite, poate cu puțin pesto, combinațiile sunt nelimitate.
Idei populare de sandviciuri vegetariene
Sandviciurile vegetariene cu avocado, de exemplu, sunt delicioase. Avocado este cremos, delicios și plin de beneficii pentru sănătate. Să îl pui într-un sandvici este o modalitate excelentă de a te bucura de beneficiile sale.
În afară de clasicul toast cu avocado, îl poți pasa cu ouă sau cu năut sau îl poți suprapune cu alte legume (ori cu brânză).
O altă idee populară de sandvici vegetarian este sandviciul cu salată de năut.
Acesta poate fi o modalitate excelentă de a imita gustul și textura tonului.
Și nu uita de sandviciurile vegetariene dulci, cu unt de arahide și fructe sau cu cremă de ciocolată.
Sandvici cu humus
- 3 felii de pâine de grâu
- o mână mare de baby spanac
- un morcov curățat de coajă și dat pe răzătoare grosieră
- un strop mic de suc de lămâie
- o lingură de ulei de măsline
- două lingurițe de humus cu conținut redus de grăsime
- două roșii, tăiate în felii groase
Prăjește pâinea. Între timp, amestecă spanacul, morcovul, sucul de lămâie și uleiul de măsline.
Întinde humusul pe fiecare felie de pâine prăjită. Acoperă o felie cu salată și morcov, pune o altă felie de pâine prăjită și acoper-o cu roșia. Așază ultima felie de pâine cu partea cu humus în jos, apoi apasă și mănâncă așa cum este sau taie sandviciul în sferturi.
Citește și: Cele mai bune sandviciuri din lume. Rețete delicioase de sandviciuri
Sandvici cu falafel
- 125 g de năut uscat
- ½ ceapă mare, tăiată grosier
- 3 căței de usturoi , zdrobiți
- ½ lingură de coriandru măcinat
- 200 ml ulei de măsline
- o lipie
- salată
Pune la înmuiat năutul timp de 12-24 de ore în cel puțin dublul volumului de apă. Scurge, apoi pune într-un blender cu ceapa, usturoiul și coriandrul măcinat și un strop bun de sare de mare și piper.
Se amestecă, se răzuiește pe margini, apoi se amestecă din nou până când se obține o pastă granulată.
Adună biluțe de mărimea unei linguri și aplatizează-le ușor, astfel încât să obții o minge de formă ovală. Prăjește-le superficial în aproximativ ½ cm de ulei. Ar trebui să le ia aproximativ 3-4 minute pentru a deveni aurii și crocante pe fiecare parte.
Se scot și se lasă să se odihnească pe hârtie de bucătărie.
Pune chiftelele de falafel în lipie, alături de salată și ai obținut un sandvici grozav.
Sandvici cu pesto și mozzarella
- o pâine chabatta
- o lingură de ulei de măsline
- Pentru umplutură
- o roșie tăiată în două și felii
- 150 g de bilă de mozzarella, tăiată în felii și condimentată
- o mână mică de rucola (opțional)
- 6 linguri de pesto
- o lingură de ulei de măsline
Despică pâinea pe o parte și pune în straturile potrivite roșiile, mozzarella și salata ruccola, dacă se folosește. Se amestecă pesto cu uleiul de măsline, se stropește deasupra, se taie în două și se servește.
Quesadilla vegetariană
- două conserve de 400 g de salată de fasole mixtă
- 3 linguri de sos chipotle
- pachet mic de coriandru, tocat
- 140 g de brânză cheddar rasă
- pachet de 8 tortilla de făină
Scurge fasolea, păstrând două linguri de apă din conservă. Se răstoarnă într-un castron cu apa rezervată, sosul chipotle, coriandrul și jumătate din brânză. Zdrobește totul bine cu o furculiță sau cu un pisălog de cartofi.
Întinde 4 tortillas, apoi întinde pe fiecare dintre ele ¼ din fasolea cu brânză. Acoperă cu restul de brânză, apoi pune deasupra o altă tortilla și folosește mâinile pentru a le presa împreună.
Încălzește o plită la foc mediu-mare. Încălzește la microunde fiecare quesadilla timp de 45 de secunde pentru a începe să se topească brânza, apoi pune-o pe grătar timp de 1-2 minute pe fiecare parte, până când quesadillas sunt aurii și cu brânza topită. Se repetă cu restul, ținându-le la cald în cuptorul mic.
Citește și: Cum îți faci ketchup acasă
Sandvici club cu salată de ouă
- 4 felii pâine toast
- 4 ouă fierte tare
- piper
- sare
- două linguri maioneză
- castraveți murați
- boia afumată
- un castravete
- o roșie
- salată verde
Zdrobește bine ouăle și adaugă maioneza, sare, piper și boia afumată. Adaugă castraveții murați tocați mărunt și scurși de zeamă.
Prăjește feliile de pâine și pune pe o felie de pâine o felie de roșie și castravete, apoi salată de ou, altă felie de pâine deasupra și o frunză de salată urmată de încă un strat de salată de ou. Pune capacul și servește cu cartofi prăjiți.
Sursa foto: 123rf.com
Înlocuieşte sarea cu arome şi condimente. Cei mai gustoși înlocuitori pentru sare