1. Fixează-ţi un meniu zilnic saţios
Majoritatea persoanelor supraponderale cred că amânarea mesei principale cât mai târziu în timpul zilei ajută la scăderea în greutate.
De fapt, un meniu săţios consumat în prima parte a zilei favorizează pierderea în greutate. Când te privezi de mâncare în timpul zilei, vei simţi o nevoie acută de a mânca seara târziu, când intervin şi factori psihici ce te predispun înfulecatului de alimente nesănătoase (stresul, grijile, etc).
2. Ia cina în jurul orei 19.00
E recomandat să iei cina în jurul orei 19.00 şi consuma preponderent fibre (din legume, cereale sau carne slabă). Nivelul glicemiei stabil şi senzatia de saţietate îţi vor ţine poftele la distanţă.
3. Elimină snacksurile
Nu mai cumpăra snacksuri pline de zahăr, grăsimi trans şi sare pentru a nu mai fi tentată să ronţăi la ore nepotrivite.
4. Păcăleşte-ţi pupilele gustative
Un alt mod inteligent de a evita mâncatul la ore târzii e să îţi „dezactivezi” papilele gustative după cină. Spală-te pe dinţi imediat după ce mănânci seara, cu o pastă puternic mentolată. De asemenea, ceaiul de mentă sau gumă de mestecat sunt la fel de utile, din acelaşi motiv.
5. Ocupă-ţi timpul
Dacă obişnuieşti să mănânci seara de plictiseală, este important să îţi ocupi timpul cu alte activităţi, potrivit acasa.ro.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!