Prin urmare, între un pahar de apă minerală, unul de sifon și unul de suc acidulat îți sugerăm să alegi întotdeauna prima variantă, iar în cele ce urmează îți oferim și câteva argumente în acest sens.
Restabilește necesarul de calciu și magneziu din organism
Calciul și magneziul sunt două minerale foarte importante în desfășurarea proceselor fiziologice din organism, iar atunci când corpul nu primește cantitatea zilnică necesară apar probleme.
În astfel de situații, este recomandat să se consume intensiv apă minerală carbogazoasă pentru o perioadă de timp, întrucât conține cele două substanțe necesare în procesele metabolice. În acest mod, deficitul de calciu și magneziu va fi eliminat în mod natural, fără a fi nevoie de administrarea de suplimente.
Previne deshidratarea
Apa minerală carbogazoasă este ideală pe timpul verii, atunci când suntem expuși unui risc sporit de deshidratare. În zilele toride, organismul pierde multă apă și săruri minerale prin transpirație, iar pe acest fond apare deshidratarea. Aceasta nu se datorează doar pierderii de apă, cum greșit cred mulți, ci a deficitului de săruri minerale care se pierd prin transpirație. Aceste substanțe nu se regăsesc în apa plată sau cea de la robinet, ci doar în apa minerală, care este astfel mai eficientă în refacerea echilibrului hidric din organism.
Pentru a te bucura și de un efect răcoritor pe timp de vară, poți utiliza un watercooler care are capacitatea de a răci instant apa, indiferent că e vorba de apă plată sau minerală.
Menține energia în timpul efortului și ajută la recuperare
Consumul de apă minerală carbogazoasă este indicat și atunci când mergi la sală sau ieși la alergat prin parc. Activitățile care presupun efort fizic duc la pierderea prin transpirație a electroliților, iar asta duce la scăderea capacității organismului de a mai face față solicitărilor fizice.
De aceea, în timpul exercițiilor intense, se recomandă consumul cu regularitate al unor băuturi care conțin electroliți, iar apa minerală se numără printre ele. Astfel, dacă vei consuma apă minerală în timpul antrenamentelor, vei menține la un nivel optim capacitatea de efort a organismului si nu te vei simți epuizat la finalul antrenamentului. De asemenea, este recomandat să bei apă minerală și la aproximativ o oră după antrenament, pentru o recuperare mai ușoară.
Te ajută să ții cură de slăbire
Dacă te-ai hotărât să intri la dietă pentru a mai da jos câteva kilograme, nu ar trebuie să excluzi apa minerală din meniu, pentru că îți poate fi de un real ajutor. Fiind carbogazoasă, creează senzația de „plin” în stomac și astfel inhibă senzația de foame. Asta te va ajuta să te abții de la gustările dintre mese, iar în plus, vei avea și o digestie mai ușoară, tot datorită proprietăților apei minerale.
Potențează gustul mâncării
Apa minerala carbogazoasă se potrivește de minune și cu anumite feluri de mâncare deși mulți ar fi tentați să spună că cel mai bine merge combinată cu vin. Astfel, înainte de a servi mâncăruri grase sau fripturi de porc ori vită la grătar, e recomandat să bei un pahar de apă minerală puternic carbogazificată, pentru a simți mai intens gustul mâncării. În același timp, pentru pește și fructe de mare se recomandă o apă mediu mineralizată.
Pentru că tot am pomenit de vin, trebuie să specificăm și faptul că apa minerală este ingredientul perfect pentru șpriț. Există și aici anumite reguli în acest sens, cum ar fi aceea că vinurile roșii taninoase nu se consumă niciodată cu apă minerală carbogazoasă. În schimb, vinurile albe se consumă cu o apă slab mineralizată, iar cu cât vinul este mai acid, cu atât apa trebuie să fie mai alcalină.