Cozonac, pască, prăjituri: la micul dejun
Este de înţeles dacă nu poţi să renunţi la cozonaci, pască sau prăjituri, însă… mănâncă-le la micul dejun, alături de fructe proaspete, și nu la finalul mesei. Dacă, în schimb, adori carnea, evită să consumi preparate din carne dimineața. Păstrează-le pentru prânz.
Legume din belşug
La prânz, în special la masa de duminică, este important ca orice porţie de aliment de origine animală să fie însoţită din belşug de legume (fie crude, fie preparate la aburi sau la grătar). Acestea pot fi servite fie ca aperitive gustoase, fie drept garnituri, alături de miel. Alege salata, ceapa verde, spanacul, usturoiul etc.
Alternative la carnea de miel
Dacă ai probleme cu ficatul, vezicula biliară sau pancreasul, evită, pe cât posibil, carnea de miel, care este toxică. Înlocuieşte-o cu vită, pui sau peşte şi nu uita de suplimentele alimentare care te ajută să eviţi o criză biliară.
Fără gustări între mese
Spre deosebire de zilele obisnuite din an, de Paşte nu este indicat să iei gustări între cele trei mese principale. Uită de fructe sau dulciuri, pentru ca organismul să poată „arde” restul caloriilor acumulate în timpul meselor prelungite.
Nelipsit: ceaiul cald şi îndulcit
Asigură-te că ai mereu pe masă un ceai cald, neîndulcit, din care să bei în timpul şi la sfârşitul mesei, pentru a stopa absorbția în exces a grăsimilor. Drămuieşte şi alcoolul – alege mai bine să bei apă din belşug.
Duşmanii noştri cei atât de buuuni!
Atenţie! „Duşmanii” siluetei noastre, cu un aport consistent de calorii, sunt pasca, foietajele, cozonacul şi prăjiturile. Pentru sănătatea noastră, însă, cele mai periculoase sunt mâncărurile foarte grase, gătite din carne sau organe de miel şi ouăle, dacă sunt mâncate în exces.