Shake de fructe
Ingrediente: 200 ml de iaurt de băut, fructe (o banană, două kiwi sau 6-7 căpşune).
Mod de preparare: se curăţă fructele şi se pasează, apoi se mixează cu iaurtul la viteză mare, circa două minute. Băutura se serveşte imediat, ornată cu o felie din fructul pe care îl are în compoziţie.
Ingrediente: o cutie de iaurt gras sau de smântână, 5 căţei de usturoi, 4 castraveţi de mărime medie, o lingură de zeamă de lămâie, o lingură de ulei de măsline, o linguriţă de frunze de mentă.
Mod de preparare: se curăţă usturoiul şi se pisează, iar castraveţii se dau pe răzătoarea mare. Înainte de a se pune într-un vas cu usturoiul, cu o lingură de ulei de măsline şi cu zeama de lămâie, castraveţii se storc bine. Se adaugă iaurtul sau smântâna, menta şi sare după gust, apoi se omogenizează. Salata se serveşte după circa 12 ore.
Ingrediente: o jumătate de ardei gras, un castravecior, o roşie, trei linguri de iaurt, sare, piper.
Mod de preparare: se curăţă ardeiul de seminţe. Se taie castravetele rondele, roşia felii, iar ardeiul pătrăţele, apoi se pun într- un castronel şi se amestecă bine cu iaurtul. Se condimentează şi se transferă într-un pahar mare. Se serveşte rece.
Ingrediente: un pahar de cereale (amestec din musli, stafide, fulgi de porumb şi de orez ori seminţe), o cutie mică de iaurt (125 g).
Mod de preparare: se pune iaurtul într-un castronel, apoi se adaugă cerealele şi se amestecă.
Îngheţată pe băţ
Ingrediente: trei iaurturi Danonino mici, trei minilinguriţe sau beţişoare de amestecat în cafea.
Mod de preparare: se crestează cu vârful unui cuţit capacul fiecărei cutii de iaurt, apoi se bagă în cutie, vertical, linguriţa sau beţişorul. Recipientele se pun în congelator până a doua zi, când se pot servi sub formă de îngheţată pe băţ.