Un somn bun este vital pentru o imunitate sănătoasă, dar un număr tot mai mare de oameni au probleme cu somnul din cauza pandemiei globale de coronavirus.

Site-ul businessinsider.com a publicat 5 recomandări făcute de Dr. Mike Dow, un renumit psihoterapeut american, pentru un somn odihnitor în timpul unei pandemii.

Acestea sunt extrase din cartea ”Vindecați-vă creierul stors: eliberați în mod natural anxietatea, combateți insomnia și echilibrați-vă creierul în doar 14 zile”.

Stresul provocat de coronavirus poate duce la insomnie, iar insomnia poate duce la stres și anxietate, iar cercetările anterioare arată că persoanele care nu dorm bine noaptea sunt mai predispuse să contacteze viruși.

Iată care sunt cele 5 lucruri pe care trebuie să le faceți pentru a dormi bine în timpul pandemiei coronavirusului:

1. Nu mai urmăriți atât de multe filme noaptea

În timp ce platformele Bravo, Disney + sau Netflix vă pot distrage atenția de la pandemie în timpul zilei, nu le urmăriți prea mult noaptea. Aparatele emit niveluri mai mari de lumină albastră, care este deosebit de puternică în suprimarea producerii de melatonină pe timp de noapte.

Citiți în schimb la lumină slabă noaptea, deoarece nu va afecta somnul.

2. Obține lumină naturală – mai ales dimineața

Lumina albastră care perturbă somnul noaptea are efect opus dimineața și în timpul zilei. Lumina strălucitoare ajută, de fapt, la alinierea ciclurilor sănătoase de veghe – dar majoritatea luminii artificiale nu sunt suficient de puternice pentru a avea un efect pozitiv.

Dacă lucrați de acasă, poziționați biroul în fața ferestrei. Deschideți jaluzelele. Tricotează, citește, meditează sau rezolvă un careu de cuvinte încrucișate, în timp ce stai la lumină naturală.

3. Limitați vizionarea buletinelor de știri

Este mult mai bine pentru somnul tău să citești ultimele recomandări timp de 10 minute de câteva ori pe zi decât să urmărești 10 ore de știri pe zi.

Stresul provocat de știri pot afecta somnul.

Găsiți calea de mijloc: fiți informați, fără să devenți neliniștiți, și fără să stați lipiți de televizor.

4. Mențineți-vă ora de culcare și de trezire

Trebuie să dormim noaptea pentru ca organismul nostru funcționeze ca înainte de pandemie.

Odată cu anularea școlii și a muncii, mulți oameni dorm oricând doresc, ceea ce perturbă ciclurile somn-veghe. Una dintre cele mai simple și ușoare modalități de a vă menține normal ciclul de somn-veghe este să vă setați ora de culcare și ora de trezire pe care să le respecați. Reveniți la obiceiurile dinainte de coronavirus. Consecvența este esențială.

Melatonina poate fi eficientă pentru a ajuta la realinierea ciclului dumneavoastră de somn-veghe. Odată cu creșterea orelor petrecute în fața televizorului, nivelul de melatonină este probabil mai scăzut. Dacă aveți probleme pentru a vă întoarce la programul de somn pre-coronavirus, încercați să luați o tabletă de melatonină înainte de culcare.

5. Folosiți aplicații de exerciții fizice pe care le puteți face acasă

Când oamenii au probleme cu somnul, tind să se concentreze pe ceea ce se întâmplă noaptea. La fel de important este ceea ce faci cu corpul tău în timpul zilei. Fiind obosit fizic la sfârșitul unei zile lungi, somnul devnine mai ușor și odihnitor. Vei arde câteva calorii în plus făcând treburile casnice, dar trebuie să adaugi exerciții fizice pentru a îmbunătăți somnul.

Iată și câteva curiozitati despre somn. Știați că în medie, omul visează 6 ani în timpul vieții?

 
 

Urmărește-ne pe Google News