1.Seminţele de floarea-soarelui
O mână de seminţe de floarea-soarelui conţine o doză consistentă de vitamina E, vitamină ce protejează neuronii de la distrugere şi reduce cu 25% riscul îmbolnăvirii de demenţă. O alternativă pentru seminţele de floarea-soarelui este untul de migdale.
2.Iaurtul
Iaurtul conţine vitamina B12 care îmbunătăţeşte memoria de lungă durată şi protejează teaca de mielină, stratul protector din jurul nervilor. Un substitut al iaurtului este brânza suedeză.
3.Cerealele integrale
Cerealele integrale conţin doze mari de vitamine B, C, D şi E şi previn micşorarea creierului legată de Alzheimer. Într-un studiu din 2012, persoanele ce aveau aceste vitamine în cantităţi considerabile aveau creiere mai mari şi s-au descurcat mai bine la testele vizuale şi spaţiale.
4.Somonul
Peştii sunt plini de omega-3, iar aceşti nutrienţi sunt consideraţi a fi responsabili de menţinerea unei minţi tinere. Un efect asemănător asupra minţii îl au nucile, motiv pentru care se poate alterna între cele 2 opţiuni.
5.Ouăle
Gălbenuşurile sunt pline de vitamina D, vitamină ce ajută la descompunerea plachetelor insolubile care caracterizează Alzheimer. Un test realizat de universitatea britanică Exeter pe 858 de persoane a demonstrat că cei ce au deficienţă de vitamina D sunt cu 60% mai predispuşi scăderii cogniţiei pe o perioadă de 6 ani. Ouăle pot fi înlocuite în alimentaţie cu sardinele.
6.Fasolea edamame
Fasolea edamame, foarte populară in Asia, constă in boabe tinere de fasole soia, culese cât sunt înca în păstăi. Fasolea edamame este bogată în colină, corp azotat care ajută la transmiterea informaţiei prin sistemul nervos. Cercetătorii de la Universitatea Boston au arătat că persoanele ce aveau cantitaţi mai mari de colină s-au descurcat mai bine la testele verbale şi la testele de memorie vizuală. Înlocuitori pentru fasolea edamame