1. Scaunul de birou. Indiferent de modul în care este construit, dacă stai pe scaun toată ziua, fără nici pauză, efectele nocive sunt aceleași: se diminează cantitatea de sânge către discurile intervertebrale, ceea ce duce la uzarea acestora. În plus, statul pe scaun pune cu 30% mai multă presiune pe coloana vertebrală decât mersul sau statul în picioare. De aceea este recomandat ca la fiecare oră petrecută la birou să faci o pauză de câteva minute, în care să faci câțiva pași.
2. Pantofii nepotriviți. La acest capitol femeiele care poartă tocuri sunt cele mai afectate. Deoarece, nu pășesc așa cum este natural, întâi cu călcâiul, ci cu vârful piciorului, ceea ce suprasolicită genunchii, șoldurile și spatele. În plus, pantofii cu toc mută centrul de greutate al corpului, ceea ce înseamnă că masa corporală nu va fi suportaăa uniform de coloana vertebrală.
3. Smartphone-ul, tableta sau laptop-ul. Petreci foarte mult timp aplecată asupra telefonului mobil, tabletei sau laptopului? Poziția cu capul în jos suprasolicită mușchii gâtului, iar durerea se extinde până în partea de jos a spatelui. Pentru a preîntampina aceste probleme, privirea trebuie să fie înainte când te uiți la aceste aparate și nu în jos, așa cum se întâmplă de obicei.
4. Kilogramele în plus. Imaginați-vă cărând niște sacoșe grele. Nu e tocmai plăcut. Nici oasele voastre nu sunt construite să care kilograme cu multe. Chiar și câțiva centimetri în plus în jurul talei duc la înclinarea spre înainte a pelvisului, restul corpului fiind nevoit să „lucreze” pentru a menține echilibrul. Acest lucru duce la suprasolicitarea zonei de jos a spatelui.
5. Sutienul nepotrivit. Femeile cu sâni mari suportă o greutate mai mare în partea din fața a corpului. De aici rezultă dureri de gât și de spate.
6. Stresul și orele suplimentare. Stresul are și el o mare contribuție la durerile de spate. Atunci când ești stresat, mușchii spatelui se încordează și ei, atât de tare încât pot duce și la spasme. În plus, stresul sporește producția de cortizol, un hormon care duce la inflamare și poate provoca dureri. Sunt recomandate exercițiile aerobice, pe un aparat care stimulează mersul, alergarea sau urcatul, potrivit sfatulparintilor.ro
 
 

 
 

Urmărește-ne pe Google News