1. Asigură sănătatea unghiilor. Prima condiţie pentru o manichiură perfectă este ca unghiile să fie sănătoase. Dacă se exfoliază, oja va sări odată cu ele. Lasă unghiile “să respire” cel puţin o zi pe săptămână, adică nu le mai da cu ojă. În schimb, tratează- le cu zeamă de lămâie sau cu ulei de măsline. Ţine-le 10 minute în ulei călduţ, ca să previi exfolierea lor. Sucul de lămâie le hidratează, le vitaminizează şi le dă strălucire. Fă tratamentul seara, înainte de culcare, pentru ca sucul să acţioneze până dimineaţa. Fereşte-ţi unghiile de factorii chimici şi mecanici şi foloseşte mănuşi de menaj când faci treabă.
  2. Dă-le o formă frumoasă. Îndepărtează pielea moartă, dă unghiei o formă uşor rotunji- tă şi asigură-te că suprafaţa ei este netetă şi bine uscată. Dacă este deja exfoliată, riscul să se rupă şi să compromită manichiura este mai mare.
  3. Hrăneşte-le! Aplică pe unghii, cel puţin o dată sau de două ori pe săptămână, un lac hrănitor, cu vitaminele A şi E, cheratină şi calciu. Le va hidrata şi le va întări.
  4. Aplică oja în două straturi. Ca să reziste mai bine, aplică mai întâi un strat foarte subţire. Lasă două-trei minute să se usuce, după care poţi da şi al doilea strat. La sfârşit, aplică un lac protector, care fixează oja şi îi dă un luciu deosebit unghiei.
  5. “Sigilează” vârful unghiei. De obicei, oja începe să sară de la vârf. La fiecare strat aplicat, trece pensula pe vârful unghiei, de jur-împrejur, eventual şi sub vârf, astfel încât să fie totul complet acoperit şi să nu se vadă nimic alb. Acesta este cel mai important element care con- feră rezistenţă ojei. Calitatea ei contează în proporţie de 50%, însă asta nu înseamnă că trebuie să fie neapărat foarte scumpă.
  6. Aplică lac incolor la final. Dacă la sfârşit oja proaspăt aplicată are mici imperfecţiuni, repar-o dând cu un lac incolor. Acesta se poate aplica şi după două-trei zile, pentru reîmprospă- tarea manichiurii.

Foloseşte tratamente naturale

  • Zonele umflate şi înroşite din jurul unghiei, datorate manichiurii agresive, se calmează dacă ţinem degetele într-o soluţie obţinută din patru linguri de apă caldă şi o lingură de sare, timp de 30 minute. Soluţia stimulează şi creşterea unghiilor.
  • Unghiile striate se pot trata înmuindu- le zilnic, timp de o lună, câteva minute, în ulei călduţ din germeni de grâu.
  • Unghiile pătate se tratează cu o pastă din bicarbonat de sodiu şi apă oxigenată, care se dă cu o dischetă de bumbac şi se lasă să acţioneze10 minute. După ce se îndepărtează pasta, se masează unghiile 10-15 minute cu vitamina A, insistându-se la rădăcină.

 
 

Urmărește-ne pe Google News