Iată câteva sfaturi pe care trebuie să le urmezi dacă în dimineaţa de după petrecere te trezeşti cu ameţeală, senzaţie de greaţă şi o supărătoare durere de cap:
1. Pune la fiert 60 de grame de coajă de banană în 250 ml de apă şi bea zeama (decoctul) fierbinte, imediat după primul clocot;
2. Striveşte 5 – 10 măsline verzi (fără sâmburi) şi amestecă-le cu 30 de grame de zahăr. Fierbe amestecul într-un litru de apă timp de zece minute. Se va bea tot lichidul obţinut;
3. Un leac bun contra mahmurelii îl reprezintă şi pâinea cu unt şi miere, alături de un ceai fierbinte;
4. Şi ceaiul verde poate fi un remediu foarte bun. Se face un amestec din trei linguriţe de ceai verde, o lămâie, un vârf de cuţit de sare iodată, o linguriţă de miere şi 200 ml de apă minerală. Peste acestea se toarnă jumătate de litru de apă fierbinte, dată în clocot de mai multe ori. După câteva minute în care se produce infuzarea, lichidul poate fi băut;
5. Mai poţi încerca şi ceaiul din coada-şoricelului şi afin. Se foloseşte o cantitate de două linguriţe din fiecare plantă şi se face o infuzie;
6. Un ceai foarte bun se face şi din cimbrişor, anghinare şi afin. Bea câteva căni.
Pont:
Pe lângă toate aceste metode, nu trebuie neglijate cele din popor. După o noapte de beţie, puteţi consuma cu încredere, dimineaţa, zeamă de varză, murături sau ciorbă de burtă. Mare atenţie însă: sub nici o formă nu consumaţi băuturi acidulate!