Adaugă două linguri de apă clocotită
Un truc rapid pentru a repara maioneza tăiată este să adaugi peste compoziție două linguri de apă fierbinte, apoi să amesteci ușor. Apa va ajuta la „legarea” ingredientelor și va ajuta gălbenușul de ou să se amestece mai bine cu uleiul. Adaugă prima lingură de apă clocotită și amestecă, iar dacă ingredientele nu s-au omogenizat, abia apoi pune-o și pe a doua. Nu adăuga foarte multă apă, întrucât riști ca toată compoziția să devină prea subțire sau să se lichefieze.
Nu amesteca manual dacă te grăbești
Graba este cel mai mare inamic al unei maioneze preparate ca la carte, așa că dacă nu ai suficient timp la dispoziție pentru a amesteca cu răbdare ingredientele, există o soluție. Folosește un astfel de aparat profesionist și puternic, care te va ajuta să prepari maioneza imediat, numai cu gălbenușuri crude, fără riscul ca preparatul să se taie. Dacă citești aceste trucuri pentru a pregati rapid maioneza vei vedea că există câțiva pași simpli pe care trebuie să îi respecți pentru a obține un preparat gustos și cremos, fără să depui prea mult efort.
Adaugă încă un gălbenuș de ou
Maioneza tăiată poate fi salvată și prin adăugarea unui gălbenuș de ou, însă trebuie să ai mare grijă la cum îl incorporezi în compoziție. Cel mai bine este să pui gălbenușul crud într-un castron, apoi să adaugi treptat maioneza, amestecând bine de fiecare dată, astfel încât acesta să se contopească bine cu celelalte ingrediente.
Adaugă încă o lingură de muștar
Dacă maioneza este prea subțire, poți încerca să îi redai consistența folosind încă o lingură de muștar. Ai grijă însă ca muștarul să fie la temperatura camerei, altfel nu se va lega bine cu restul compoziției. De altfel, unul dintre cele mai importante sfaturi în prepararea maionezei este ca toate ingredientele folosite să fie la temperatura camerei, pentru a evita tăierea preparatului din cauza diferențelor de temperatură.
Pune un strop de sare
Un praf de sare poate salva o maioneză tăiată, însă fii cu băgare de seamă și gustă înainte preparatul. Dacă acesta este deja suficient de sărat, încearcă unul dintre trucurile de mai sus.
Pune zeama de lămâie de la bun început
Sucul de lămâie pe care îl folosești la prepararea maionezei trebuie să fie natural, proaspăt stors. Evită să folosești suc de lămâie cumpărat, întrucât acesta îți poate strica maioneza. Și nu uita să îl adaugi încă de la bun început, pentru a scădea riscul tăieri preparatului.
Dacă ții cont de aceste sfaturi, vei reuși să prepari maioneza mult mai rapid și chiar să o repari în caz că ți se taie. Iar acest lucru îți va scuti mult timp și efort, mai ales când te grăbești să termini la timp preparatele pentru masa de Crăciun sau de Revelion.
Sursă foto: Shutterstock/Copyright:Tobik