1. Nu uita de micul dejun. Dacă nu vei sări peste micul dejun nu te vei confrunta nici cu senzaţia intensă de foame înainte de masa de prânz. Astfel, şi tentaţia de a mânca mult va dispărea şi vei putea să controlezi mult mai uşor porţiile de mâncare pe care le consumi la mesele principale.
2. Apelează la gustări între mesele principale. În general, poţi să apelezi la un pumn mic de migdale, nuci, seminţe de floarea soarelui crude sau orice fruct/legumă. Aceste gustări luate între mesele principale au un rol important şi împiedică senzaţia de foame până la următoarea masă. În plus, optând pentru aceste tipuri de gustări sănătoase oferi organismului o multitudine de nutrienţi de care are nevoie pentru a funcţiona bine.
3. Respectă orele meselor principale. Este de preferat să respecţi cât de cât orele la care serveşti mesele principale pentru a obişnui organismul cu această rutină. Astfel, poţi să-ţi pregăteşti din timp alimentele pe care le vei consuma, făcând doar alegerile sănătoase.
4. Pune în farfurie o porţie mică de mâncare. Mănâncă tot din farfurie, doar dacă ţi-ai pus o porţie mică de mâncare. Înjumătăţeşte porţiile uriaşe cu care erai obişnuită şi nu te mai ridica de la masă ca să-ţi umpli din nou farfuria. Pune din start pe farfurie doar o porţie mică pe care să o savurezi în linişte, mestecând încet.
5. Nu combina multe alimente. Un alt obicei la care trebuie să renunţi este acela de a amesteca mai mult de 2-3 categorii de alimente la aceeaşi masă. Nu-ţi pune pe farfurie un amalgam de ingrediente diferite ca să le combini după bunul plac. Limitează-te la o porţie mică de mâncare şi o salată de crudităţi.
6. Nu pleca la cumpărături atunci când îţi e foame. Riscul să cedezi tuturor tentaţiilor culinare este foarte mare, astfel că poţi sfârşi cumpărând alimente pe care nici nu obişnuiau să le consumi înainte. Iar, de regulă, atunci când cumperi mâncare cu stomacul gol vei face doar alegeri nesănătoase şi hipercalorice, potrivit eva.ro.