Ardei iute

Îţi pişcă limba datorită unui compus bioactiv numit capsaicină. Această substanţă face să crească temperatura corporală şi accelerează procesele de ardere a grăsimilor din alimente. Implicit, creşte producţia de energie internă.

Oţet

Din vin, din mere, simplu sau balsamic, oricum ar fi el, oţetul încetineşte procesul de absorbţie a zahărului în sânge şi reduce viteza cu care ajung alimentele în stomac. Astfel, digestia se face mai bine, iar senzaţia de saţietate persistă mai mult timp.

Piper negru

Piperina, alcaloidul din compoziţia piperului negru, ajută metabolismul să dea randament maxim. Condimentând mâncărurile cu piper în loc de sare, împuşti doi iepuri dintr- odată: ai mai multă energie şi reduci doza de sodiu pe care o consumi zilnic (sodiul poate afecta, în timp, inima şi rinichii – n.r.).

Roşii

Licopenul, antioxidantul prezent în roşii, protejează mitocondriile, aşa-numitele “uzine producătoare de energie ale celulei”. Un suc de roşii în care ai presărat puţin piper negru formează un cocktail energizant natural şi sănătos.

Ghimbir

O felie subţire de ghimbir proaspăt, tăiată mărunt şi adăugată în salată, ajută digestia şi creşte rata metabolismului cu circa 20% după fiecare masă.

Papaya

Un fruct exotic, dar care se găseşte uşor în marile centre comerciale de la noi, papaya conţine o enzimă, papaina, care ameliorează digestia şi absorbţia proteinelor, un mecanism de bază pentru buna derulare a metabolismului uman.

Plus 3 băuturi energizante

Un pahar de apă în care ai pus un cub de gheaţă va forţa organismul să muncească pentru a arde caloriile, iar din arderea caloriilor va rezulta energia de care ai nevoie. Alte două băuturi care dau pinteni metabolismului şi te ajută să-ţi reîncarci bateriile sunt ceaiul verde şi ceaiul de salcie.

Urmărește-ne pe Google News