- Schimbaţi frecvent pernele. Celulele scuamoase ale părului şi ale pielii şi cremele pentru corp sunt absorbite de ţesătura pernei şi se depozitează adânc în aceasta, mai ales pe parcursul nopţii. Astfel, după un an se creează un mediu propice dezvoltării bacteriilor. Spălaţi pernele şi pilotele la două-trei săptămâni.
- Înlocuiţi salteaua după 5-10 ani. Specialiştii sunt de părere că o saltea de pat bună poate fi folosită 9-10 ani. Însă dacă aveţi probleme cu odihna, trebuie să o schimbaţi mai repede, la 5 ani. Astfel, se îmbunătăţeşte calitatea somnului şi veţi avea mai puţine dureri de spate.
- Tocătorul – obiectul care nu se uzează. Puteţi să folosiţi tocătorul o perioadă îndelungată, atât timp cât îl curăţaţi adecvat. Veţi reuşi să îndepărtaţi microbii – ca E.coli sau Salmonella.
- Schimbaţi soluţia pentru lentile după trei luni. Odată ce aţi deschis pentru prima oară recipientul în care se află soluţia pentru lentilele de contact, există un risc crescut ca bacteriile să contamineze conţinutul. Specialiştii recomandă înlocuirea soluţiei pentru lentile o dată la trei luni.
- Cumpăraţi altă periuţă de dinţi după trei luni. După aproximativ 12 săptămâni, perii de pe periuţa de dinţi se răresc sau încep să-şi schimbe poziţia. Aşa că ar fi indicat să o înlocuiţi cu una nouă.
- Vitaminele au termen de valabilitate doi ani. Cele mai multe suplimente nutritive au termen de valabilitate de trei ani, cu menţiunea că trebuie păstrate într-un loc răcoros şi uscat şi să nu fie scoase din folia lor. Pentru că produsele pe care le cumpăraţi de la farmacie au stat ceva timp pe rafturi în magazii, ar fi înţelept să le reduceţi termenul de valabilitate la doi ani.
- Păstraţi rujul cel mult 12 luni. Produse ca fondul de ten, rujul sau lacurile de unghii pot fi folosite aproximativ un an, în timp ce rimelul trebuie schimbat după cel mult şase luni de la deschiderea tubului.
- Aruncaţi şi cremele vechi. Chiar dacă pe majoritatea ambalajelor produselor antibacteriene în dreptul termenului de valabilitate scrie 12 luni de la deschidere, trebuie să fiţi mult mai atentă. După doar 12 luni este posibil ca substanţele antibiotice din acestea să fie încă bune, însă compuşii chimici din unguente s-ar putea să nu mai aibă efectele de la început.