1 Somn şi alimentaţie
Trebuie să conştientizezi importanţa pe care o are odihna în refacerea organismului tău. Încearcă să ai un program de somn regulat, de 7-8 ore în fiecare noapte. De asemenea, bea cel puţin 2 litri de apă pe zi, ce îţi vor menţine pielea hidratată şi elastică, şi încearcă să consumi alimente bogate în fier, benefice în lupta împotriva cearcănelor.
2 Mască de mere
Pune două mere la copt, apoi lasă-le la răcit. Curăţă-le de coajă şi pasează miezul până ce devine o pastă. Pune la frigider câteva minute apoi, cu un tifon, aplică masca în jurul ochilor, şi las-o zece minute. Îndepărtează apoi cu apă călduţă.
3 Comprese cu miere şi ou
Ia trei linguriţe de miere şi diluează-le în 50 ml apă caldă. Înmoaie un tifon sau un disc demachiant în acest amestec şi aplică comprese, pe pleoape, timp de 12 minute. Apoi, clăteşte cu apă călduţă. Mai poţi amesteca un albuş de ou, bătut, cu glicerină. Aplică în jurul ochilor, lasă cinci minute, după care spală-te cu apă caldă.
4 Mască de cartofi cu castravete
Sucul de cartofi conţine substanţe care au proprietatea de a lumina zona afectată de cearcăne. O soluţie este să tamponezi cu suc de cartofi şi să laşi apoi să acţioneze 20 de minute. O altă variantă este să pui la copt un cartof şi un castravete, apoi să îi răceşti şi să îi pasezi. Aplică în jurul ochilor, timp de cinci minute, după care clăteşte cu apă. Aceste ingrediente sunt foarte eficiente şi pentru pungile de sub ochi şi pentru pleoapele umflate.
5 Pastă de morcovi cu castravete
Rade un morcov şi adaugă patru linguri de ulei de măsline. Amestecă foarte bine până obţii un mix omogen, care se lasă câteva minute deoparte. Apoi, aplică pe conturul ochilor, iar deasupra pune o felie de castravete. Lasă să acţioneze între 20 şi 30 de minute, apoi curăţă cu apă.
6 Ulei de migdale şi nuci
Tamponează un tifon sau un disc demachiant cu ulei de migdale dulci. Aplică pe pleoape şi lasă să acţioneze o jumătate de oră. Uleiul rămas îl poţi îndepărta cu alte discuri demachiante şi cu apă călduţă.
7 Loţiune cu lapte şi miere
Amestecă două linguriţe de lapte praf cu două linguriţe de miere. Aplică această compoziţie peste cearcăne şi lasă 20 de minute. Apoi spală cu apă la temperatura camerei.
8 Muşeţel şi ceai verde
Ceaiul verde reduce cearcănele şi ajută ochii umflaţi. Muşeţelul are proprietăţi sedative şi antiinflamatoare, deci este foarte eficient pentru pleoapele umflate şi pungile de sub ochi. Infuzează două pliculeţe de ceai de muşeţel, într-o cană cu apă fierbinte. Apoi pune-le în frigider iar, după ce se răcesc, aplică-le 20 de minute pe pleoape. De asemenea, ceaiul verde favorizează circulaţia sangvină şi ajută la eliminarea excesului de apă din ţesuturi. Aplică pe pleoape comprese cu ceai sau pliculeţe puse în apă fierbinte, apoi răcite.