1. Pentru decorarea locuinţei, puteţi face risipă de crenguţe de brad şi rămurele de vâsc. Agăţaţi-le de lustră, pe colţurile tablourilor sau de perdea. Pe lângă faptul că se spune că aduc noroc, acestea vor da un aer festiv întregii case. Pentru a completa atmosfera de sărbătoare, legaţi de fiecare crenguţă o fundiţă roşie sau aurie şi iluminaţi încăperea cu lumânărele puse în sfeşnice sau în pahare. Acestea vor înveseli camera şi, totodată, îi vor da un aer intim.

2. Puteţi decora şi masa cu mici crenguţe de brad, aşezate în dreptul fiecărui tacâm sau, dacă aveţi loc, chiar cu mici aranjamente. Iar dacă vreţi să înveseliţi atmosfera încă de la sosirea musafirilor, aşezaţi în dreptul fiecăruia câte un răvaş personalizat, care să îl binedispună.

3. Nu uitaţi că o gazdă perfectă trebuie să le ofere invitaţilor şi câte o mică atenţie. Nu trebuie să fie cine ştie ce cadou costisitor, dar ar fi bine ca fiecare să primească ceva diferit. O pereche de ochelari din carton cu anul 2009 sau un glob deosebit se potrivesc de minune. Darurile pot fi puse într‑un coş sub brad sau înmânate fiecărei persoane în parte, înainte de a pleca acasă.

4. Masa începe de obicei după ora 22.00, dar obligatoriu înainte de miezul nopţii. La ora 24 trebuie să ciocniţi o cupă de şampanie, şi aceasta nu s-ar asorta cu nişte farfurii goale.

5. Meniul trebuie să conţină neapărat măcar două- trei mâncăruri tradiţionale româneşti, dar e bine să pregătiţi şi câteva preparate “uşoare”, pentru cei care, din motive de sănătate, nu au voie să mănânce friptură de porc, sarmale sau salate cu maioneză.

6. După urările de la miezul nopţii, nu puneţi toată mâncarea pe masă, ca şi cum orele ar fi intrat în sac. Oaspeţii vor avea senzaţia că îi grăbiţi şi vreţi să-i trimiteţi acasă.

7. În cazul în care musafirii nu au destul curaj ca să înceapă singuri petrecerea, daţi voi startul la dans şi invitaţi-i să vă urmeze. Aveţi grijă să alternaţi însă stilurile muzicale, pentru a împăca toate gusturile şi să fiţi tot timpul veseli, ca să-i molipsiţi pe toţi cu cheful vostru de distracţie.

8. Spre dimineaţă, o repriză de karaoke va fi superamuzantă, aşa că pregătiţi din timp un playlist şi, dacă nu aveţi versurile pe calculator, imprimaţi-le pe hârtie A4, cu litere mai mărişoare, ca să poată fi citite de toată lumea.

La un party în comun, sarcinile se împart

Dacă organizaţi o petrecere la o cabană închiriată în comun cu un grup de prieteni, la pregătiri trebuie să participe toată gaşca. Sarcinile se împart frăţeşte şi fiecare trebuie să se implice fie în decorarea spaţiului, fie în pregătirea bunătăţilor pentru petrecere. Iar faptul că aţi dat bani pentru cumpărături şi pentru cazare, nu vă scuteşte de aceste mici obligaţii. Oricum, alături de prieteni nu are cum să vă deranjeze puţină muncă, pentru că în mod sigur va fi destulă voie bună în jur.

fotografii: Shutterstock

Urmărește-ne pe Google News