Acneea juvenilă se manifestă prin puncte albe, puncte negre şi chiar chisturi. Dintre acestea, chisturile sunt cele mai periculoase pentru că pot cauza cicatrici în momentul în care coşurile sunt „stoarse”.
Tratament. Trebuie ştiut că acneea juvenilă nu apare din cauza neglijării igienei, ci din cauza schimbărilor hormonale şi a stilului de viaţă de la această vârstă! Acneea apare mai ales în zonele cu mare concentraţie de glande sebacee, cum ar fi pe faţă, gât, piept şi spate.
Sfat pentru fete: este nevoie de o atenţie sporită în alegerea produselor cosmetice, în general, şi a celor pentru tratarea acneei în special. Specialiştii recomandă folosirea dermatocosmeticelor şi spun că acestea împreună cu tratamentul medicamentos, ameliorează acneea. Alegerea lor are legătură cu tipul de leziuni de acnee şi tipul de piele, iar pentru a afla aceste lucruri este indicat să consultaţi un medic dermatolog.
Sfat pentru băieţi: trebuie evitată folosirea prelungită a aceleiaşi lame de ras sau împrumutarea aparatului de ras, deoarece se pot acumula bacterii care infectează foliculii şi care pot duce la apariţia coşurilor.
Acneea este specifică pubertăţii, iar cea mai bună măsură atunci când se observă apariţia coşurilor este consultarea unui medic dermatolog. Informarea corectă este inportantă în procesul de prevenire şi ne scapă de multe bătăi de cap. Găseşte articole scrise de medici pe www.getcool.ro şi câştigă încredere în tine.
Despre Act Smart, Be Cool!
Campania „Act Smart, Be cool!” este iniţiată de SRME şi încearcă să vină în întâmpinarea tinerilor cu informaţie corectă, specializată şi să îi îndrume să consulte medicul pentru a obţine rezultate eficiente. În cadrul campaniei, medici dermatologi vor merge săptămânal în şcoli şi licee din Bucureşti pentru a le ţine elevilor cursuri despre tratarea acneei.