1. E normal ca bebelușii să se trezească în timpul nopții
Copiii nu sunt concepuți pentru a dormi perioade lungi de timp și nu există niciun indiciu conform căruia bebelușii care ar dormi mai mult timp neîntrerupt ar avea anumite beneficii. Probabil că nu este ceea ce părinții și-ar dori să audă, dar așa e natural.

2. De fapt, nici măcar adulții nu dorm neîntrerupt noaptea
Nimeni nu doarme câte 8-10 ore în continuu, doar că tindem să uităm că ne trezim.

3. Bebelușii umani se nasc mai devreme decât cei ai altor animale în raport cu etapa de dezvoltare
Puii altor animale se pot plimba și pot mânca imediat ce s-au născut, copiii arată încă ca niște fetuși la naștere. Acestora trebuie să le fie păstrat calmul deoarece sunt ca niște pui care așteaptă într-un uter extern sau într-un cuib.

4. Mai mult decât atât, bebelușii care se trezesc de mai multe ori în timpul nopții sunt asociați cu niveluri mai ridicate de inteligență și cu o mai bună sănătate mintală

5. Bebelușii au ciclul de somn mult mai scurt decât adulții
Adulții tind să treacă printr-un ciclu de somn de 90 de minute până în punctul în care se trezesc din nou. Bebelușii au un ciclu de 60 de minute, doar că aceștia se luptă pentru a ajunge înapoi la somn.

6. Aceștia au nevoie ca părinții lor să rămână calmi, dar plânsetele lor par să facă acest lucru imposibil
Copilul poate simți starea de stres a părinților, iar asta îl poate face să plângă și mai tare. Este important ca adulții să-și păstreze calmul.

7. Nou-născuții dorm toată ziua și se trezesc noaptea pentru a se asigura că au parte de atenție
În timpul nopții, ei vor avea parte de o îngrijire mai atentă deoarece sunt mai puține distrageri. Din punct de vedere biologic, ceea ce face bebelușul este normal și sensibil. Doar că nu se potrivește cu așteptările noastre în secolul al 21-lea.

8. Ei nu ar trebui să fie despărțiți de părinții lor
Nu ar trebui să stea nici măcar într-un pat separat, nu mai vorbim de o altă cameră. Fleming spunea că nu există dovezi care să arate un risc mai mare de moarte subită a sugarului decât culcarea acestuia într-o altă cameră.

9. De aceea, dormitul împreună cu părinții e o tehnică populară în întreaga lume
Copiii tânjesc după contactul cu aceștia (mai ales cu mama) și nu se simt bine când nu au parte de el.
Sursă foto: hepta.ro.

 
 

Urmărește-ne pe Google News