- Nu aplici deodorantul imediat după duș.
Cu cât întârzii aplicarea sa, cu atât se adună mai multă transpirație la subraț. Deodorantul este cel mai eficient pe pielea foarte curată.
- Nu îl reaplici.
Niciun deodorant nu te protejează atât de mult pe cât ți-ai dori, de aceea este nevoie să folosești astfel de produse de mai multe ori într-o zi. Ai grijă să cureți bine zona înainte de a le aplica, altfel nu faci decât să acoperi stratul de transpirație cu soluții chimice.
- Nu știi ce îți trebuie.
Dacă ai pielea sensibilă, nu folosi un deodorant cu multe chimicale. Dacă transpiri destul de mult, ideal pentru tine este antiperspirantul.
- Produsele pe care le folosești nu se potrivesc unele cu celelalte.
Dacă deodorantul tău miroase a zambile, iar șamponul a lemn de stejar, se creează o discordanță olfactivă. E bine să potrivești aromele.
- Nu îl aplici înainte de culcare.
Deși se presupune că porii ar trebui să respire pe durata nopții, blocarea acestora ar putea fi primul pas în construirea unui mecanism de apărare.
- Folosești deodorantul în loc să faci duș.
Deodorantul doar împrospătează, nu te spală. Clar?
- Folosești prea mult deodorant.
În catități prea mari, chimicalele pot cauza iritații.
- Îl aplici pe haine.
Cred că până în acest punct al listei ți-ai dat seama că trebuie aplicat pe piele și de ce se procedează astfel. În orice caz, majoritatea deodorantelor lasă pete pe haine.
Sursă foto: hepta.ro.