1. Păstrați-vă plăcerea de a mânca
Alimentaţia sănătoasă nu presupune că anumite mâncăruri să fie interzise, iar altele obligatorii, ci să existe un echilibru între alimente.
2. Consumați alimente variate
Cu cât varietatea alimentelor consumate este mai mare, cu atât mai mult organismul va primi toţi nutrienţii esenţiali.
3. Alimentați-vă corespunzător pentru a menține greutatea normală
Încercați să mâncați atât cât este suficient pentru a păstra o greutate corporală normală, deoarece fie că sunteți mai slab, fie că sunteți mai gras, puteți avea probleme de sănătate, anunță Prokid.ro
4. Consumați o cantitate mare de cereale
Nu evitați pâinea integrală sau neagră, pastele și orezul.
5. Consumați fructe și legume
Aceste alimente sunt importante surse nutritive și furnizează antioxidanți.
6. Consumați alimente care conțin puține grăsimi
Consumul excesiv de grăsimi produce creșterea nivelului risc de colesterol și apariția bolilor cardiovasculare.
7. Consumațti ocazional produse zaharoase rafinate
Aceste alimente au o valoare energetica foarte mare, dar un conținut nutritiv relativ scăzut.
8. Consumați alcool cu moderație sau deloc
În timp ce cantitățile modeste de alcool nu sunt dăunătoare la majoritatea populației putând avea chiar efecte favorabile în anumite circumstanțe.
9. Faceți sport
Efectuați cel puțin 30 de minute de activitate fizică moderată în fiecare zi.