Ce faci dacă umiditatea e mare

Nivelul normal de umiditate pentru o încăpere este cuprins între 40 şi 60%. Acesta poate fi măsurat uşor cu ajutorul unui higrometru, care costă de la câteva zeci de lei până la 100 de lei. Există nenumărate aparate care absorb umezeala. De la cele mai ieftine, prevăzute cu tablete absorbante, ce transformă aburii în soluţie salină, până la cele electrice, care sunt mai scumpe.

Cum acţionezi dacă ai mucegai

Dacă observi pe o porţiune de perete apariţia sporilor de mucegai este bine să intervii din pripă pentru a împiedica înmulţirea lor. Nu este bine să speli zona. Acţionează direct cu produse speciale, tip spray, fără a clăti.
Aplică de mai multe ori, până la dispariţia totală a mucegaiului. Aeriseşte bine încăperea apoi. Izolează pereţii care au mucegai, dar la exteriorul locuinţei. După ce ai scăpat de mucegai, poţi aplica vopsele speciale care conţin substanţe antimucegai. Igrasia de pe pereţi se poate combate sau elimina prin izolarea cu polistiren la exterior. În acest caz, folosirea soluţiilor şi a vopselelor antifungice înlătură efectul, nu şi cauza.

Poate nu ştiai

Media zilnică de apă care se produce în aer într-o gospodărie obişnuită în urma activităţilor zilnice precum gătitul, spălatul şi încălzirea prin centrală este de 12 litri.

 
 

Urmărește-ne pe Google News