Un nou studiu realizat de către Harvard School of Public Health și Universitatea Washington a scos la iveală faptul că persoanele mature care consumă pește trăiesc mai mult decât cei care nu au în meniu acest aliment. Cercetătorii au analizat datele strânse în peste 10 ani ale nivelului de omega 3 din sângele a peste 2700 de adulți sănătoși. Niciunul dintre ei nu lua suplimente de ulei de pește, astfel încât tot omega 3 provenea din dietă, potrivit sfatulparintilor.ro.
Rezultatele publicate în Annals of Internal Medicine au scos în evidență importanța peștelui din dietă. Participanții cu cel mai ridicat nivel de omega 3 în sânge trăiesc în medie 2,2 ani mai mult decât cei cu un nivel mai scăzut. Cei care consumă pește se bucură de un risc cu 27% mai scăzut de a muri din orice cauză medicală și un risc cu 35% mai scăzut de a dezvoltă boli de inimă.Dacă nu mănânci pește, însă vrei s-o faci, știrile sunt chiar mai bune. Cercetătorii au observat că cea mai mare creștere se întâmplă atunci când oamenii încep să mănânce pește gras de două ori pe săptămână.
Pești grași, precum somonul, heringul, crapul și sardelele conțin cel mai ridicat nivel de omega 3. Omega 3 are un rol viatal în corpul tău, așa că nu trebuie să mânaci pește decât o dată sau de două ori pe săptămână pentru că organismul să aibă parte de tot accizii grași de care are nevoie. Chiar și somonul de cultură, o data pe săptămână, îți este de același ajutor, susține omul de ştiinţă.