Fac parte din categoria persoanelor care nu au absolut niciodată o greutate stabilă. Oricât încerc, nu pot să mă menţin pentru că am şi retenţie de apă. Greutatea mea oscilează mereu cam între plus minus 5 kilograme. Din această cauză, acidul hialuronic injectat în buze se resoarbe (absoarbe?) foarte repede şi trebuie repetată mult prea des procedura, ceea ce îmi produce în primul rând un mare disconfort, având o fire sensibilă. Ştiţi cumva dacă există o substanţă sau un tip nou de acid care nu se va „duce” din buze, chiar dacă voi pierde câteva kilograme? Pentru că de fiecare dată cänd slăbesc câteva kg, dispare aproape complet şi acidul. Menţionez că nu îmi doresc implant cu Permalip, ci o soluţie sau un acid care să reziste.

Menţionez chiar de la început că nu există alt tip de acid hialuronic care să reziste mai mult. Rezistenţa scăzută la nivelul buzelor se datorează nu atât materialului (pentru că acelaşi material injectat la nivelul cercanelor de exemplu, durează ani de zile) cât mai ales mobilităţii extraordinare a acestui segment anatomic, deci intens vascularizat. De aceea se resoarbe atât de repede, adică în 3-4 luni.

Alte produse injectabile bune pt buze, care să dea rezultate de mai lungă durata sau chiar definitive, nu mai există în acest moment, cu excepţia siliconului (vezi mai jos).

Avem la îndemână, totuşi, 4 metode de mărire definită a a buzelor:

1. Injectare de grăsime proprie. Luaţi în calcul cam 4-5 injectări, la interval de 6 luni. Şi în final, adică după 2 ani veţi obţine rezultatul dorit. Şi definitiv. Dar fluctuent într-o oare care măsură, datorită fluctuaţiilor de greutate pe care mi le-aţi descris.

2. Dacă aveţi vreo cicatrice pe corp ( de la operaţia de apendicită, de la cezariană sau de la implanturi mamane), se poate recolta de la acel nivel, 2 fragmente dermograsoase, care se introduc la nivelul buzelor exact că nişte implanturi siliconice. Rezultatele apar mai repede decât în cazul injectărilor de grăsime.

3. Mărirea buzelor se mai poate face definitv şi prin injectare de silicon în micropicaturi. Adică mărirea buzei va fi dată de aceste picături de silicon în jurul cărora organismul va crea “biluţe” mici de cicatrice. Rezultatele sunt, de-a dreptul, spectaculoase! Dar sunt necesare 6-8 şedinţe lunare consecutive.

4. Procedurile chirurgicale se pot combină cu una dintre variantele de mai sus, şi se aplică doar dacă au indicaţie. Adică, mărirea roşului buzei se poate face printr-o tehnică care va expune, în exterior, mai mult din interiorul buzelor. Tehnică se numeşte lambouri de avansare. şi nu aduce volum suplimentar ci doar suprafaţă mai mare buzelor.

Citește și:

Medicul Adina Alberts va fi la dispoziția cititorilor Libertatea și va răspunde întrebărilor legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Scrie-i pe adresa de mail mediculesteticianraspunde@ringier.ro

Urmărește-ne pe Google News