1. Patinaj. Având în vedere că în toate oraşele există cel puţin un patinoar, oferă-i copilului tău ocazia de a testa distracţia pe gheaţă. Echilibrul, coordonarea ochi-picior-mână, atenţia şi majoritatea grupelor musculare vor fi antrenate prin acest sport.
2. Săniuş. Este distractiv pentru toţi copiii, dar cei mici ar trebui să practice acest sport cu un părinte şi, de asemenea, ar trebui să fie bine îmbrăcaţi pentru a nu simţi frigul.
3. Schi. Această activitate este preferata familiilor pe timpul iernii, atunci când mergeţi la munte câteva zile. Unii copii încep să schieze încă de la vârsta de 2-3 ani, dar vârsta cea mai potrivită e de 5 ani. Atunci copiii sunt mai siguri pe ei, reuşesc să se coordoneze şi le este mai puţin frică de cădere.
4. Snowboarding. Ca şi în cazul schiatului, copiii pot începe de mici să practice snowboard, iar unii pun placa pe zapadă chiar înainte să atingă vârsta de 5-6 ani. Lecţiile şi echipamentul de protecţie trebuie să includă şi o cască, genunchiere şi mănuşi.
5. Construirea unui om de zăpadă. Tuturor copiilor le place să construiască oameni de zăpadă. După ce reuşesc să adune câţiva bulgari mai mari pentru a forma corpul omului de zăpadă, copii pot începe să-şi folosească imaginaţia pentru a găsi materiale în vederea „umanizării” omului de zăpadă. Acestea pot consta în fructe, legume, beţe, haine şi alte materiale.
6. Construirea unui iglu. Copiii care au trecut deja testul creării unui om de zăpadă, pot petrece ore construind un iglu sau o cazemată. Aceste adăposturi arctice pot fi uşor realizate cu ajutorul unei lopeţi sau chiar cu mâinile.
7. Pescuitul la copcă. Copiii care adorau să pescuiască de-a lungul perioadei de vară ar fi încântaţi de practicarea pescuitului la copcă, alături de un părinte. Asigură-te ca stratul de gheaţă să fie suficient de gros (cel puţin 10 cm) şi că temperaturile au fost mai mici de 0 grade timp de câteva zile la rând.
8. Mersul prin zăpadă. Familiile care obişnuiesc să urce pe munte şi care iubesc acest sport, ar fi încântate şi de mersul prin zăpadă. Copiii se vor distra mult folosind rachetele de zapadă (sunt un tip de încălţăminte specială pentru mersul pe zăpadă. Acestea funcţionează prin distribuirea greutăţii persoanei pe o suprafaţă mai mare, aşa încât piciorul nu se scufundă în zăpadă. De asemenea, se găsesc şi beţe de susţinere pentru copii începând cu vârsta de 2 ani. Acest sport este un bun exerciţiu cardiovascular.
9. Bătăile cu bulgări. O bătaie cu bulgări de zăpadă poate fi un lucru extrem de distractiv pentru toată lumea.
 
 

 
 

Urmărește-ne pe Google News