Iată beneficiile a 10 condimente exotice:
Asafoedita tratează constipaţia şi poate fi folosită ca înlocuitor pentru ceapă sau/şi usturoi;
Negrilica are un gust amar şi era utilizată ca analgeziy, antiinflamator sau pentru pronleme ale sistemului respirator. Se foloseşte mai ales la aluaturi de prăjituri;
Chimenul indian tratează afecţiunile aparatului digestiv, tusea şi irigaţiile gâtului. Are un gust asemănător celui de cimbru, dâns savoare peştelui şi fasolei;
Ciumărea este o plantă folosită ca remediu tradiţional pentru dureri de stomac şi probleme de ficat. Frunzele au un gust amărui şi trebuie înlăturate din sosuri sau supe înainte de a fi servite;
Seminţele de annatto au un gust dulceag şi piperat. Folosite adesea pe post de colorant alimentar sunt eficiente în combaterea arsurilor de stomac;
Cardamonul e apreciat pentru gustul dulce şi aromat, precum şi pentru proprietăţile antitoxice. Se foloseşte la prepararea cafelei, dar şi la gătit miel sau peşte;
Wasabi are gust intens şi este servit cu preparate ce conţin peşte crud. Atunci când esre adăugat la broccoli, proprietăţile anticancerigene ale legumei devin mult mai pronunţate;
Mirtul este folosit deseori ca înlocuitor al piperului. Este recomandat persoanelor carre suferă de sinuzită;
Anasonul stelat este un condiment dulce amărui şi aromat pe care europenii îl folosesc în special pentru deserturi. Chinezii îl puneau în ceai pentru a combate reumatismul;
Gustul seminţelor salcâmului australian (bogate în proteine şi fibre, au un indice glicemic scăzut, fiind recomanadte diabeticilor ) pare o combinaţie de ciocolată amăruie, cafea şi alune. Sunt folosite în patiserie.
Material preluat din revista TV Satelit