1. Bea zilnic opt pahare de apă îmbuteliată sau filtrată, două dintre ele calde şi amestecate cu zeama de la câte o jumătate de lămâie;
2. Ia zilnic o lingură care să conţină seminţe măcinate în următoarele proporţii: 50% de dovleac, floarea soarelui şi susan şi 50% de in. Conţin minerale şi enzime antioxidante, precum şi Omega 3 şi Omega 6, care contribuie la refacerea membranei celulare;
3. Consumă zilnic o salată de legume de culoare verde-închis (spanac tânăr, năsturel, busuioc şi pătrunjel). Sunt bogate în vitamina C, folaţi, clorofilă şi antioxidanţi;
4. Mănâncă zilnic o porţie de legume crucifere (broccoli, varză de Bruxelles, varză, conopidă, varză creaţă, nap, gulie), pregătite la abur sau călite şi încearcă să adaugi broccoli crud la sucurile naturale de legume;
5. Consumă zilnic un căţel de usturoi, o ceapă mică, o ceapă roşie sau patru cepe verzi, crude, deoarece conţin sulf şi reduc inflamaţiile;
6. Bea zilnic un suc natural cu oricare dintre legumele menţionate anterior şi încearcă să adaugi morcovi, ardei, roşii, ţelină şi mere. În sezon, poţi combina la fel de bine fructe de pădure (căpşune, afine şi zmeură) cu rodii, pentru proprietăţile lor antioxidante.
Care sunt beneficiile dietei?
Dacă urmezi dieta de nouă zile a lui Patrick Holford, pentru detoxifierea ficatului, te vei bucura din nou de:
– energie şi vitalitate sporite;
– ten mai luminos;
– digestie fără probleme;
– tranzit intestinal regulat;
– pierderea mai rapidă în greutate;
– eliminarea apei în exces;
– respiraţie proaspătă;
– sinusuri desfundate;
– imunitate mai bună;
– ochi mai strălucitori;
– gândire mai limpede.