• Avantaje: intervenţia nu necesită anestezie locală sau sedare, recuperarea e rapidă (4-7 zile) şi durează 4-5 luni.
  • Dezavantaje: pot apărea dureri de cap uşoare, există risc de asimetrie dacă medicul nu e experimentat, implică cheltuieli periodice.

«Este periculos dacă atinge muşchiul care ridică pleoapa»

“Injecţiile cu Botox reprezintă un tratament cosmetic pentru tratarea ridurilor fine sau profunde şi se foloseşte la etajul superior al feţei. Sunt necesare între 4 şi 10 injecţii. Se face fără anestezie locală şi fără internare. Pacientul poate conduce maşina. Preţul este de 100 de euro per zonă injectată”, ne-a declarat dr. Marek Vâlcu. Specialistul a subliniat însă că botoxul trebuie injectat în locul şi doza exacte. “E periculos dacă substanţa atinge muşchiul care ridică pleoapa, căci pacientul va petrece câteva săptămâni cu pleoapa căzută”.

  • Avantaje: micile greşeli sunt reversibile; efectul durează între 3 şi 6 luni, iar după fiecare intervenţie, intervalul în care substanţa acţionează devine tot mai mare.
  • Dezavantaje: botoxul îşi face efectul în 24 de ore de la administrare, iar rezultatele se văd abia după 7-14 zile; pentru un efect constant sunt necesare 2-3 injectări anual; temporar pot apărea dureri de cap sau înroşirea zonei injectate.

«Nu îmbătrâneşte pielea şi nu dă dependenţă. Sunt mituri»

“La început, Botoxul a fost folosit pentru tratarea unor afecţiuni neurologice sau împotriva clipitului nervos al pleoapelor, apoi în combaterea transpiraţiei excesive şi a ridurilor faciale de expresie: de pe frunte, dintre sprâncene, de la unghiul extern al ochiului sau de pe gât”, spune dr. Dana Miricioiu, chirurg plastician.

  • Avantaje: poate fi folosit în combinaţie cu intervenţii laser de şlefuire a pielii şi cu injectări de acid hyaluronic pentru umplerea depresiunii ridului; nu “şterge” expresia facială; poate fi corectată acolo unde e cazul, prin reinjectare, la o săptămână după intervenţie; nu îmbătrâneşte pielea şi nu dă dependenţă, îmbunătăţind aspectul acesteia pe termen lung.
  • Dezavantaje: nu poate fi aplicat alergicilor la albumină, celor cu unele afecţiuni neurologice sau femeilor însărcinate ori care alăptează; preţurile sunt între 250 şi 450 de euro.

 
 

Urmărește-ne pe Google News