Zeama de varză. Cunoscută în popor şi sub numele de moare, zeama de varză este cel mai la îndemână leac împotriva mahmurelii. Pentru ca aceasta să-şi facă efectul în cel mai scurt timp, se recomandă să se bea câte 200 ml de moare din oră în oră, timp de jumătate de zi.

Însă nu doar zeama de varză este eficientă împotriva mahmurelii. Consumă murături şi suc de roşii, care grăbesc eliminarea alcoolului din organism.

Ciorbă de burtă  s-a dovedit că este un remediu eficient împotriva stărilor de greaţă.

Ghimbir- Ghimbirul este folosit de mult timp pentru tratarea grețurilor și a râului de mare. Acest remediu face minuni și în cazul mahmurelii. Pentru prepararea ceaiului de ghimbir sunt necesare patru căni de apa în care se vor pune 10-12 bucățele de ceai de ghimbir proaspăt. Amestecul se va lasă să fiarbă 10 minute, se va strecură, se va adaugă sucul de la o portocală, jumătate de lămâie și 1/2 ceașca de miere de albine.

Miere și lămâi-Amestecul clasic, nealcoolizat, desigur, care va conține miere, apa caldă și lămâie este ușor de înghițit și are calitatea de a reface fluidele și zaharurile pierdute. Este important să se folosească miere în loc de zahăr alb. Mierea conține fructoză care ajută la metabolizarea alcoolului și previne schimbările rapide ale nivelului de alcool din organism care poate duce la dureri de cap. Zahărul conține sucroză care nu este absorbită la fel de repede. Se va amestecă la o cană de apa fierbinte miere și suc de lămâie după gust.

Orez, pâine prăjită sau supă-Organismul are nevoie de energie, când poate tolera alimente solide.

Sucul de portocale sau mere, în special, va contribui la creșterea nivelului de zahăr din sânge și va ajută la diminuarea simptomelor de mahmureală.

Băuturi cu săruri de rehidratare orală-Chiar dacă nu-s tocmai naturale, consumul acestora este o modalitate bună de a înlocui lichidele, electroliții și glucoză pierdute că urmare a consumului excesiv de alcool.

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News