Asigură şi alţi nutrienţi esenţiali
„Conţinutul de nutrienţi şi vitamine al berii reprezintă fundamentul multor studii efectuate de cercetători din întreaga lume care şi-au dorit să identifice posibilele efecte benefice pentru organism pe care consumul moderat de bere l-ar putea avea. De la reducerea riscului de apariţe a bolilor cardiovasculare, la creşterea nivelului de antioxidanţi din organism, conţinutul în nutrienţi şi vitamine este cel responsabil pentru aceste efecte. Rapoartele de acest gen sunt foarte importante atât pentru comunitatea medicală, cât şi pentru iubitorii berii, fiind esenţial să deţinem cât mai multe informaţii nutriţionale despre produsele pe care le consumăm”, a declarat Corina Aurelia Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.
Pe lângă niacină, berea mai conţine şi alte vitamine sau nutrienţi cum ar fi vitamina B6, tonică pentru sistemul nervos central, acidul pantotenic cunoscut şi ca vitamina B5, colină, flavonoide şi alte vitamine ale grupului B, care intervin în cele mai importante procese metabolice ale organismului uman.
Ce înseamnă consum moderat
Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie atrag atenţia că un consum moderat de bere trebuie completat de un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie corespunzătoare. Este considerat consum moderat de bere o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei, cu o concentraţie de alcool de 5%.