BUN LA ORICE VÂRSTA
Datorita conținutului ridicat în sulf, minerale și oligoelemente vitale (potasiu, calciu, magneziu, fosfor etc.), oțetul de mere e potrivit oricarui tip de piele, fiind un bun aliat în lupta împotriva efectelor îmbatrânirii. Pentru tenul acneic se folosește o loiune facuta din 3 parți apa și una de oțet de mere, se lasa 10 minute și se clatește. Pentru tenul uscat si cu riduri fine, prepara o masca dintr-o lingura de oțet, una de smântâna, o lingurița de miere și un galbenuș.
Oțetul de mere nu cauzeaza efecte secundare atâta timp cât e utilizat moderat și cu precauție. Pentru evitarea problemelor, se recomanda diluarea oțetului cu apa, astfel încât aciditatea sa fie mai mica, iar efectele secundare, limitate.
Oțetul de mere poate fi un ingredient important și în îngrijire, nu doar în bucatarie. Află-i calitațile, descopera cele mai bune combinații, încearca-l cât mai repede.
Stralucire pentru par
Oțetul de mere îndeparteaza urmele de șampon din par, lasa parul moale, calmeaza mâncarimea scalpului și da o stralucire aparte. Combina 500 ml de apa cu câteva linguri de oțet de mere, adauga 2 picaturi din ulei esențial de morcov și clatește-i parul la finalul baii. Lasa câteva minute pe par, apoi clatește din nou cu apa calda. Oțetul simplu sau combinat cu apa și aplicat pe scalp are efect antimatreața.
Masca pentru ten
Ai nevoie de un tratament de curațare a porilor în profunzime? Combina parți egale de oțet de mere cu argila și adauga o lingurița de miere. Mixeaza totul bine, aplica pe ten, lasa sa acționeze un sfert de ora, apoi îndeparteaza prin clatiri repetate cu apa calduța.
Tonifiere la baie
Pentru o hidratare din cap pâna în picioare, pune în apa din cada 2 cani cu oțet de mere, apoi adauga și o ceașca de ulei de masline în care ai diluat 2-3 picaturi de ulei esențial de salvie. Relaxeaza-te câteva minute. Amestecul îi va lasa pielea hidratata, catifelata și tonifiata.
Rasfaț pentru picioare
Îi simți des picioarele umflate și grele? Seara, înainte de culcare, umple un lighean cu apa calda, adauga un pumn de sare de mare și o cana de otet de mere. Relaxeaza-i picioarele în acest amestec pâna când apa începe sa se raceasca. Oțetul e un ingredient benefic pentru baile de picioare din mai multe puncte de vedere: previne dezvoltarea bacteriilor, elimina mirosurile neplacute, fara sa imprime pielii aroma să specifi ca, îmbunatațește circulația, fiind recomandat și în cazul varicelor, și înmoaie pielea.
Scrub anticelulitic
Înlatura celulele moarte, îmbunatațește circulația sângelui și scapa de celulita folosind un scrub preparat rapid din ingrediente simple: sare de bucatarie, oțet de mere și puțina miere. Obții o pasta pe care o aplici prin masaj delicat pe coapse, fese, abdomen.
Remediu antiacneic
Prin efectul antibacterian și capacitatea de a regla nivelul PH-ului, oțetul devine o soluție eficienta pentru tratarea acneei. Într-o cana, pune un sfert oțet și restul apa și aplica pe ten folosind dischete de vata. Tamponeaza zonele cu probleme, lasa sa acționeze câteva minute (chiar peste noapte, daca e o acnee severa), apoi clatește-te cu apa calduța. Ca sa scapi cât mai repede de coșuri, fa acest lucru de trei ori pe zi.