Spate
Scule: maşină de tuns, oglindă
Întreţinere: o dată la 3-4 săptămâni
În caz că iubita ta nu are nici o problemă în a te ajuta să îndepărtezi părul nedorit de pe spate, atunci eşti un norocos. Maşina de tuns trebuie setată pe cea mai de jos treaptă . Prietena ta trebuie să te tundă în sensul opus creşterii firelor de păr.
Dacă trebuie să te descurci singur, foloseşte un aparat de tuns extensibil şi, stând cu spatele la o oglindă mare, ajută-te şi de o oglindă de mână, pentru a reuşi să vezi zona din spate. Foloseşte- te de maşină cu cealaltă mână.
Cap
Scule: aparat de de tuns, aparat de ras, oglindă de mână
Întreţinere: o dată la 1-3 zile
Dacă ţi se pare cool să fii tuns “zero” sau trebuie să recurgi la acest look pentru că ai chelit, iată ce trebuie să faci. După duş, masează- ţi scalpul cu puţin ulei special. Ia un aparat de tuns şi taie-ţi părut “periuţă”. Aplică apoi nişte cremă de ras. Foloseşte un aparat de ras (cu mai multe lame) şi începe cu partea frontală a scalpului – e mai simplu aşa şi tu vei avea mai mult control, spun experţii în hair-style.
Pentru zonele din spate, unde părul este mai des, aplică aceeaşi manevră cu oglinzile, folosită şi la părul de pe spate. Când eşti gata, unge-ţi scalpul proaspăt ras cu balsam după bărbierit, pentru a te proteja de eventualele iritaţii.
Gât
Scule: Maşină de tuns, oglindă de mână
Întreţinere: La fiecare două săptămâni
Arăţi neîngrijit dacă părul de la baza gâtului depăşeşte 2,50 cm. Tunde-l cu mişcări scurte, pentru a evita să-l rupi de la jumătate, deoarece în această zonă firul este mai subţire.
Sprâncene
Scule: pensetă
Întreţinere: La 2-4 săptămâni
Dacă ai sprâncenele stufoase, pentru a le rări, trebuie să îndepărtezi firele în exces. Foloseşte-ţi degetul mare şi un alt deget pentru a-ţi întinde pielea din jurul sprâncenelor.
Prinde firul de păr cu o pensetă şi smulge- l dintr-o mişcare rapidă. Astfel, acesta nu se va rupe şi, în plus, vei minimiza şi senzaţia de durere.
Nas şi urechi
Scule: Aparat de tuns părul din nas
Întreţinere: De câte ori e nevoie
Părul din nas are şi el rolul lui: împiedică praful să ajungă în mucoasa nazală. Însă dacă firele sunt prea lungi şi ies din nas, e cazul să scapi de ele.
Nu te speria, nu-ţi spunem să te epilezi – ar fi foarte dureros -, ci doar să te tunzi! Foloseşte un aparat special conceput pentru părul din nas, că altfel rişti să te răneşti. Acelaşi aparat poate fi folosit şi pentru îndepărtarea părului nedorit din urechi.
Zona intimă
Scule: maşină de tuns
Întreţinere: de câte ori e nevoie
Pentru această zonă nu risca folosind vreun aparat cu lame ascuţite. Tunde cu grijă părul şi menţine zona aranjată fără să ai parte de disconfortul cauzat de iritaţiile pe care ţi le-ar lăsa un aparat de ras.
Piept
Scule: maşină de tuns
Întreţinere: la 2-3 săptămâni
Dacă nu vrei să ai păr pe piept, atunci foloseşte maşina de tuns. Aparatul se manevrează în sensul opus creşterii firelor. În caz că nu vrei să îndepărtezi părul de tot, ci doar să îl tunzi ca să nu fie foarte stufos, ţine cont că firele nu trebuie să depăşească 2,5 cm.
Vrei să te epilezi cu ceară?
Părul din anumite zone de pe corp – spate, piept – poate fi îndepărtat şi cu ceară. În acest caz, trebuie să mergi la un salon cosmetic sau să o rogi pe iubita/soția ta să te ajute.
Înainte de epilarea cu ceară este indicat să faci un duş fierbinte, pentru ca pielea să se înmoaie şi părul să fie îndepărtat mai uşor, iar după epilat, e bine să te dai cu o cremă care are efect hidratant, dar şi antibacterian.