Atenție la culori: să fie naturale!
Dacă păturica sau perna are un desen imprimat, trebuie să avem mare grijă ca acele culori să fie naturale. În general, se folosesc o varietate de cerneluri și tehnici chimice de imprimare. Mai există și varianta în care imaginea este lipită pe lenjerie. Ar fi bine să evităm astfel de produse, pentru că ele pot zgâria pielea fină a copilului.
Materialul indicat: bumbac 100% organic
De asemenea, ar fi bine să optezi pentru o lenjerie din bumbac 100% organic, deoarece acesta se deteriorează foarte greu, nu produce reacții alergice și nu favorizează inmulțirea acarienilor, spre deosebire de țesăturile sintetice.
Cel mai comod și mai sănătos: salopete și saci de dormit
Dacă este vorba despre nou-născuți, în pătuț nu trebuie să existe perne, cearceafuri sau pături grele. Motivul este simplu: trebuie evitat orice obiect care poate provoca asfixierea micuțului.
Pentru un nou născut cele mai indicate sunt salopetele sau sacii de dormit din bumbac ori lână. Iar dacă vrei să utilizezi cearceaf sau paturică, copilul trebuie învelit până la subțiori, iar păturica trebuie să fie extrem de ușoară.
Produsele bio sunt mai bune
În primul rând, textilele bio, spre deosebire de cele convenționale nu conțin pesticide, nu au la bază bumbac modificat genetic, nu conțin pvc sau substanțe chimice. Apoi, dacă optăm pentru astfel de produse protejăm mediul.
Mai mult, produsele textile bio sunt asociate cu calitatea. Sunt moi precum cașmirul și dau voie pielii să respire, creând o senzație foarte comfortabilă copilului. Sunt în general mult mai absorbante și mai rezistente.
ntru că ele pot zgâria pielea fină a copilului.
Cât de des schimbi lenjeria pătuțului?
Dacă vrei ca bebelușul tău să aibă o piele sănătoasă și să nu se confrunte cu eventuale probleme respiratorii, schimbă de cel puțin două ori pe săptămână lenjeria.
În plus, pernele și pătura trebuie scuturate și aerisite zilnic pe geam pentru a îndepărta măcar o parte din microorganismele adunate. Salteaua de pat adună și ea foarte mult praf și acarieni, motiv pentru care trebuie aspirată și pulverizată cu un spray special.