De preferat ar fi să alegi lenjerii şi accesorii cât mai simple şi fără prea multe imprimeuri pentru patutul copilului. Dacă totuşi vrei să ai şi o pată de culoare ar fi bine să optezi pentru imprimeurile ţesute. Cum îţi dai seama dacă sunt ţesute? Foarte simplu – cusătura apare pe ambele părţi ale produsului.
Dacă păturica sau perna are un desen imprimat, trebuie să ai mare grijă ca acele culori să fie naturale. În general, se folosesc o varietate de cerneluri şi tehnici chimice de imprimare. Mai există şi varianta în care imaginea este lipită pe lenjerie. Ar fi bine să eviţi astfel de produse pentru că ele pot zgâria pielea fină a copilului.
Cât de des schimbi lenjeria pătuţului ?
Dacă vrei ca bebeluşul tău să aibă o piele sănătoasă şi să nu se confrunte cu eventuale probleme respiratorii, schimbă de cel puţin două ori pe săptămână lenjeria. De asemenea, ar fi bine să optezi pentru o lenjerie din bumbac 100% organic, deoarece acesta se deteriorează foarte greu, nu creează reacţii alergice şi nu favorizează înmulţirea acarienilor, spre deosebire de ţesăturile sintetice. În plus, pernele şi pătura trebuie scuturate şi aerisite zilnic pe geam pentru a îndepărta măcar o parte din microorganismele adunate. Salteaua de pat adună şi ea foarte mult praf şi acarieni, motiv pentru care trebuie aspirată şi pulverizată cu un spray special.
Alege salopetele si sacii de dormit
În cazul în care este vorba de nou născuţi, în pătuţ nu trebuie să existe perne, cearceafuri sau pături grele. Motivul este simplu, trebuie evitat orice obiect care poate provoca asfixsierea micuţului. Pentru un nou născut cele mai indicate sunt salopetele sau sacii de dormit din bumbac ori lână. Iar, dacă doreeşti să utilizezi cearceaf sau păturică, copilul trebuie învelit până la subţiori, iar păturica trebuie să fie extrem de uşoară.

 
 

Urmărește-ne pe Google News