De la 40 de ani e indicat să consumaţi şi cereale fortifiate cu vitamina B12 şi suplimente care sunt uşor de absorbit de către organism. Presiunea tinde să crească o dată cu vârsta. Pentru a combate aceasta problema şi pentru a scădea riscul de atac vascular şi atac de cord, ar trebui sa consumaţi mai puţină sare şi mai mult potasiu. Mai mult, numeroase medicamente pentru hipertensiune au efect diuretic şi scad atât nivelul de sare din sânge, cât şi pe cel de potasiu.

Piper sau curry în loc de sare
O altă măsură pe care e bine să o luaţi după vârsta de 30 de ani este diminuarea caloriilor. Cu cât îmbătrânesc oamenii tind să facă mai puţină mişcare, iar caloriile în exces înseamnă mai multe kilograme. La rândul lor, acestea favorizează bolile de inimă, diabetul, osteoporoza şi osteoartrita. Tot o dată cu vârsta, simţul gustului îşi pierde din intensitate şi s-ar putea să vreţi să compensaţi acest lucru punând mai multă sare în mâncare. Alegeţi condimente care nu conţin sare, precum piperul sau curry şi îmbogăţiţi-vă meniul cu alimente pe care nu le-aţi mai încercat până acum. Şi senzaţia de sete poate fi diminuată pe măsură ce avansaţi în vârstă. Încercaţi să beţi cel puţin doi litri de lichide pe zi şi să limitaţi consumul de cofeină şi alcool, pentru că sunt diuretice.

Alimente pentru digestie
Pentru a va proteja vederea, care scade o data cu vârsta, mâncaţi cât de des puteţi spanac, broccoli, struguri şi portocale. Consumul de fructe bogate în fibre, precum prunele uscate sau nucile, îmbunătăţeşte tractul digestiv şi scade riscul de inflamaţii gastrointestinale. În plus, acestea pot scădea nivelul colesterolului.Uleiul de soia şi de canola ar trebui să intre, de asemenea, în dieta voastră deoarece sunt surse bune de vitamina E şi K.

Nu staţi la masă cu persoane enervante
Starea de spirit negativă blochează digestia, indiferent de calitatea alimentelor din farfurie. „Evitaţi să vă aşezaţi la masa cu persoane triste, care nu ne sunt simpatice sau care comentează aspecte negative la adresa celorlalţi. De asemenea, nu este dorită prezenţa la masă a persoanelor nervoase, agitate, anxioase, iar noi înşine trebuie să ne alungăm gândurile anxioase”, vă sfătuieşte Gheorghe Mencinicopschi în cartea „Revolutie în bucătărie”. După masă, faceţi mici plimbări.

La ce oră se deschid secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!
 

Urmărește-ne pe Google News