– pentru a obţine o erecţie, este necesar ca în organism să aibă loc o serie de procese: centrii nervoşi de la nivelul penisului să funcţioneze corespunzător; circulaţia sangvină la nivelul penisului să fie adecvată, venele să poată „capta şi reţine” sângele în penis; creierul să trimită un stimul către penis – dacă în oricare dintre aceste etape apar probleme, atunci erecţia nu poate să apară sau să fie menţinută?
– există mai multe grade ale disfuncţiei erectile – uşoară (erecţii reuşite în 70-80% din încercări); moderată (erecţii reuşite în 40-60% din încercări); şi severă (erecţii reuşite în 0-30% din încercări)? la nivel mondial, unul din 10 bărbaţi se confruntă, la un moment dat în viaţa lor, cu disfuncţii erectile?
– deşi disfuncţia erectilă nu este considerată o componentă normală a procesului de îmbătrânire, riscul creşte odată cu înaintarea în vârstă – de la 39%, în jurul vârstei de 40 de ani, la 65%, după 65 de ani?
– cu toate acestea, disfuncţia erectilă poate afecta bărbaţi tineri, în jurul vârstei de 20 – 30 de ani, această situaţie fiind atribuită unei probleme de sănătate fizică sau psihică, anterioare?
– printre factorii de risc ai disfuncţiilor erectile se numără fumatul (bărbaţii care fumează peste un pachet de ţigări pe zi au un risc dublu de disfuncţii erectile), bolile vasculare (complicaţiile diabetului, hipertensiunea arterială), obezitatea, tulburările endocrine (nivel scăzut al testosteronului), tulburări emoţionale (depresia, stresul, anxietatea), unele intervenţii chirurgicale (ablaţia chirurgicală a prostatei), unele medicamente şi substanţe (medicaţia antihipertensivă, sedativele, drogurile)?
Citeşte şi alte lucruri neştiute despre disfuncţiile erectile pe site-ul medicpentrutine.ro!