– Cozi de cireşe, frunze de merişor – 2 căni/zi.
– Frunze de mesteacăn – infuzie – 2-3 linguri/cană. Peste ceaiul rece se adaugă 1 vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu, se consumă după aproximativ 6 ore.
– Mătase de porumb – 2-3 căni/zi – infuzie – 1 linguriţă/cană.
– Muguri de pin – se pot administra sub formă de infuzie, din 20-40 grame la un litru de apă, bine îndulcită, din care se consumă 2-3 căni pe zi.
– Turiţă-mare – infuzie sau decoct – 1 linguriţă/cană; turiţă-mare + osul-iepurelui + traistă-ciobanului + frunze de mesteacăn – câte 20 grame din fiecare – infuzie.
– Ceai de brusture şi ceai de turiţă mare. Cura se ţine timp de 4 zile la rînd, în care nu se mănâncă alimente care conţin calciu.
– Săpunariţă: se foloseşte infuzia obţinută dintr-o linguriţă de flori sau frunze la 250 mililitri apă; cu tot atât de bune rezultate se foloseşte şi rădăcina, dar că decoct (1 linguriţă rădăcină fărâmiţată la 250 mililitri apă); se recomandă 2 căni pe zi.
– Ceai infuzie din pufuliţă cu flori mici, 1 ceaşcă dimineaţa cu o oră înainte de masă şi seara cu 1 oră înainte de cină.
– Ceai de coada calului, infuzie, 3 căni pe zi. Băi de şezut cu coada calului. Se prepară o infuzie din muguri de fag, 1 linguriţă la 250 mililitri de apă clocotită, timp de 15 minute. Se filtrează, se beau 2 căni pe zi. Se mai foloseşte decoctul din scoarţă de fag, are ca efect scăderea febrei.
Atenţie!
– Consumă de cel puţin 2 litri de lichide pe zi, în special apa plată
– Înlocuieşte proteinele de origine animală cu cele de origine vegetală
– Evită băuturile alcoolice, condimentele, murăturile şi mâncărurile bogate în oxalat (fasole, spanac, sfeclă, cartofi dulci, ţelină, ciocolată, struguri şi ardei verzi) şi mâncărurile bogate în calciu (lapte, unt, brânză şi alte produse lactate)
– Consumă alimente bogate în vitamina A (dovlecei, caise, broccoli, pepene galben) legume, cereale integrale şi alimente bogate în fibre.