Ceaiuri bune după mesele de Sărbători!

    • Ceaiul de chimen este foarte bun pentru digestie și este cel mai potrivit remediu după mesele copioase. Ușurează tranzitul intestinal, combate gazele și stimulează pancreasul, pentru a asimila alimentele rapid.
    • Ceaiul de ghimbir este excelent pentru cei care suferă de dureri de bilă, de digestie „lenesa” și de dureri de stomac.
    • Ceaiul de cimbru face minuni pentru stomac. Este potrivit celor care au o digestie dificilă sau suferă de crampe imediat după masă. Se consumă câte două căni de ceai pe zi, iar gustul lui este plăcut și aromat.
    • Ceaiul de mentă cu lămâie te ajută să slăbești, să mănânci mai puțin și să ai o digestie mai ușoară. Este recomandat în senzații acute de foame sau când te doare burtă.
    • Ceaiul de anason stimulează digestia și are un rol important în dieta de slăbire. Acesta ușurează durerile de stomac și protejează ficatul atunci când consumi multe proteine, cum ar fi friptura si drobul de Sărbători. Ajuta la eliminarea toxinelor, iar dacă bei 3 căni de ceai pe zi vei pierde kilogramele în plus.
    • Ceaiul de soc combate durerile abdominale și elimină toxinele din organism. Fă o cură de ceai de soc imediat după sărbători și vei slăbi câteva kilograme bune.
    • Ceaiul de rozmarin accelerează tranzitul intestinal, îți dă energie, calmează durerile gastrice și ajută la buna funcționare a ficatului. În plus, te ajută și la dietă.

Remedii pentru mahmureală

    • Varza murată asigură necesarul de vitamina C, esenţială pentru refacerea organismului. În plus, consumul de varză murată sau chiar de zeamă de varză ajută la eliminarea toxinelor acumulate prin consumul de alcool. Se beau unul-două pahare cu zeamă de varză pe zi.
    • Bea cât mai multă apă. Deshidratarea provocată de alcool este principala cauză a mahmurelii. Încearcă să alternezi băuturile alcoolice cu cele răcoritoare (apă minerală, sucuri de fructe) și bea cel puțin două pahare cu apă înainte de a te duce la culcare. E adevărat, te trezesc de câteva ori pentru a merge la toaletă, dar te scăpa de mahmureală.
    • Mănâncă ceva gras. Un mic dejun format din alimente grase și prăjite pare să fie ultimul lucru pe care ți-l dorești, dar se pare că hidrații de carbon din pâinea prăjită, proteinele din ouă și grăsimea din cârnați te ajută să alungi mahmureală. Omleta cu costiță este ideală, mai ales atunci când e preparată de altcineva.
    • Dacă senzaţia de greaţă nu este prea intensă, prepară-ţi un cockteil din gălbenuş de ou crud şi dintr-o jumătate de banană. Gălbenuşul conţine cantităţi mari de cisteină, o substanţă care ajută la metabolizarea alcoolului şi, în final, la eliminarea toxinei acetaldehidă, cea care determină instalarea mahmurelii. Iar bananele sunt o sursă importantă de potasiu, unul dintre principalele minerale pe care le „consumă” organismul în timpul procesării alcoolului.
    • Bea ceaiuri! Pentru anihilarea rapidă a efectelor neplăcute ce însoţesc un consum exagerat de alcool, sunt recomandate urmatoarele ceaiuri: ceai verde, alb, roşu, ceai de sunătoare, de gălbenele, de mentă, de cimbru, de busuioc, de ghimbir, de afin, de coada-şoricelului. Acestea se consumă îndulcite cu miere, sub formă de infuzie combinată, două-trei căni pe zi.

Condimente împotriva gazelor intestinale

    • Condimentează mâncarea cu anason, chimen, coriandr, fenicul, busuioc, salvie si măghiran. Acestea activează digestia şi combat gazele intestinale.
    • Consumă fructe de afin, proaspete sau congelate! Acestea rezolvă problemele de digestie.

Urmărește-ne pe Google News