Tratament extern

    • Un remediu eficient sunt inhalaţiile cu un amestec de câte 10 picături din următoarele uleiuri: brad, cătină, gălbenele, mentă, sunătoare. Se pun picăturile în doi litri de apă fierbinte, apoi se fac inhalaţiile.
    • O altă reţetă pentru inhalaţii sau băi de aburi conţine flori de museţel, lavandă, coada- şoricelului, mentă, cimbrişor, maghiran, salvie, ceapă, sare, cu efecte antiseptice, antiinflamatoare şi sedative.
    • Şi cataplasmele locale cu terci de tătăneasă, coada-calului, cartofi cruzi, stropiţi cu alcool, rădăcini de schinduf, flori de fân sau frunze zdrobite de varză albă, ţinute peste noapte, sunt excelente.
    • În plus, cataplasma cu hrean e extrem de eficientă. Se pun întrun vas două linguri de făină de hrean două linguri de făină de seminţe de in. Se adaugă apă şi se amestecă foarte bine, până când se formează o pastă. Aceasta se înveleşte în tifon şi se aplică o oră pe zona frunţii.
    • Compresele cu foi de dafin sunt de asemenea indicate. Pune pe frunte comprese cu infuzie sau cu decoct din foi de dafin, deoarece uleiul şi taninul din acestea reduc secreţiile mucoasei nazale şi curăţă sinusurile.
    • Un alt remediu sunt masajele locale cu uleiuri (mentă, lavandă, pin, eucalipt), cu tinctură de propolis şi bitter suedez şi cu alifie de gălbenele şi cătină.

Tratament intern

    • Siropul de hrean. O rădăcină de hrean dată prin răzătoare, amestecată cu 4 linguri de miere se lasă câteva minute la macerat. Se strecoară şi se obţine siropul crud. Resturile rămase se pun la fiert cu puţină apă. După fierbere, se strecoară prin presare, se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu siropul crud. Se iau trei linguri pe zi.
    • Şi tinctura de hrean e eficientă. Rădăcinile de hrean se dau prin răzătoare, după care se pun într- un borcan până se umple o treime, restul completându-se cu alcool alb alimentar de 80 de grade. După 8 zile, se strecoară, presând amestecul printr-un tifon. Se ia o jumătate de linguriţă, de 3-4 ori pe zi.
    • Ceaiurile au şi ele efecte pozitive. Ceaiul mixt pentru sinuzita e un ceai preparat din cimbru (30 g), ienupăr (20 g), muguri de pin (20 g), coada-şoricelului (20 g), tătăneasă (20 g), muşeţel (20 g), salvie (20 g). O lingură din acest amestec se infuzează trei minute în 250 ml apă clocotită. Se beau trei căni pe zi.
    • Se pot folosi şi picăturile de suc de varză albă proaspătă. Se toarnă câte 6 picături în fiecare nară, seara, înainte de culcare.
    • O altă alternativă e soluţia de propolis 5% în alcool, din care se pun câte cinci picături în fiecare nară, de trei ori pe zi.

Cum se fac spălăturile nazale

Spălăturile nazale sunt un tratament vechi, dar foarte eficient. Dizolvă o jumătate de linguriţă de sare într-o cană cu apă caldă, ţine acoperită una din nări, iar apoi încearcă să tragi pe nara opusă lichidul. Repetă operaţiunea folosind şi cealaltă nară.

Rezultate Alegeri SUA – cine va fi noul președinte al Americii!

Urmărește-ne pe Google News