Cum îl recunoşti? Piele lucioasă şi uleioasă, mai ales pe frunte, nas şi bărbie, pori dilataţi cu puncte negre şi câteodată coşuri. Dacă nu este îngrijit adecvat, cu timpul, capată o culoare gălbuie, iar infecţiile au tendinţa să se generalizeze. De-a lungul timpului, nevoile tenului se pot schimba, dar trăsătura caracteristică de bază a acestuia va rămâne. “Pentru determinarea naturii tenului este necesar un diagnostic cosmetic, deoarece numai în felul acesta putem realiza o îngrijire eficientă. Tenul gras este cel mai des întâlnit mai ales în rândul femeilor, fiind unul cu multe neajunsuri şi în general secondat şi de alte afecţiuni: deshidratare, coşuri, etc.
De exempl, toamna, pentru o îngrijire completă se recomandă phytopeeling-ul, deoarece principiile active din plante fac o “curăţenie generală” a porilor, restabilindu-se astfel metabolismul la toate nivelele cutanate (epiderm, derm şi hipoderm).”, a explicat Neli Pfeiffer – specialist în cosmetică apicolă.
Reguli de îngrijire ale tenului gras. Regula cea mai importantă în ritualul de îngrijire al acestui tip de ten este curăţarea profundă şi constantă a tenului de către estetician şi diminuarea excesului de sebum prin folosirea adecvată a produselor cosmetice. Porii trebuie să fie curaţi cât mai mult timp, evitâdu-se infectarea comedoanelor.
Tratamentele recomandate de api-esteticieni au în componenţă produse pe bază de anghinare, lăptişor de matca sau extract de muşeţel. În aceste tratamente se poate combina, în funcţie de necesităţile tenului: propolisul – pentru dezinfectare, cicatrizare, mierea – hidratare şi masaj, lăptişorul de matcă – hidratare profundă cu ajutorul ionizării, polenul – masca specială ce conţine polen crud în amestec cu diferite extracte de plante.