– Introdu în hrana ta surse de calciu (sub formă de lactate degresate), surse de fier (obţinute din polen, fructe de cătină, curmale, spanac, urzici), zinc (sub formă de drojdie de bere, seminţe de susan, dovleac, migdale, nuci, arahide, cereale, sau alege), pentru o perioadă de 3-4 luni, şi astfel vei scăpa de problema unghiilor casante.
– De asemenea, unghiile se înmoaie foarte mult în apă şi se întăresc în aer liber, aceste variaţii de hidratare fragilizează şi mai mult unghiile, astfel că e bine ca atunci când eşti nevoită să stai mai mult timp cu unghiile în apă, să porţi mănuşi de protecţie pentru a feri mâinile şi unghiile de contactul direct cu apa. Iar după aceea e bine să hrăneşti mâinile şi unghiile cu ulei de germeni de grâu, căci acestea conţin cantităţi mari de vitamina E şi F.
– În cazul în care nu apa este „de vină” pentru unghiile tale trebuie să urmăreşti ca produsele pe care le foloseşti pentru îngrijirea lor să nu conţină formaldehide căci acestea fac unghiile casante.
– Ţine-ţi unghiile în băi cu ulei de măsline sau germeni de grâu.
– Şi băile cu amestec de sare de mare şi extracte de conifere sunt eficiente. Se ţin degetele 30 de minute seara, după care se pun mănuşi subţiri din bumbac.
– De asemenea, aplică pe unghiile bolnave usturoi pisat.
– Un alt remediu e să aplici pe unghiile bolnave rostopască mărunţită în amestec cu lanolină sau unguent de gălbenele.
– Aplică frunze de salvie strivite pe unghii.
– Aplică drojdie de bere în amestec cu apă de tărâţe.
– Aplică pe unghiile care se rup uşor cu felii de lămâie (2-3 ori pe zi).
– În cazul unghiilor pătate, se aplică o pastă din bicarbonat de sodiu şi apă oxigentate şi se lasă să acţione 2-3 minute, după care spală foarte bine şi se aplică ulei de germeni de grâu, porumb sau măsline.
 
 

 
 

Urmărește-ne pe Google News