Cuprins:
De ce să folosești albuș de ou pe fotoliul de piele
De asemenea, gălbenușul este folosit în măștile de păr pentru hidratare și hrănire. Totuși, știai ce se întâmplă dacă torni albuș de ou pe fotoliul sau canapeaua de piele?
Obiectele din piele pot fi foarte bine curățate și întreținute cu albușuri.
Poți să le folosești pentru articolele de îmbrăcăminte din piele, încălțăminte, genți sau chiar mobilier precum canapea și fotoliu de piele.
Albușurile îndepărtează cu ușurință murdăria și conferă pielii o strălucire frumoasă. Poți curăța o varietate de lucruri cu albușuri, cum ar fi canapele, scaune în mașină și centuri.
Poți adăuga uleiuri esențiale dacă vrei să miroasă frumos, deși ouăle crude sunt inodore.
Cum cureți mobilierul de piele cu albuș de ou
Separă câteva albușuri de gălbenușuri. Aplicați albuș de ou cu generozitate pe suprafața pe care vrei să o cureți și folosind partea moale a buretelui freacă albușurile cu o mișcare circulară pe suprafață până când pelicula dispare și rămâi cu un luciu perfect.
Continuă să folosești cu generozitate albușurile. Freacă bine și aplică din nou. Abrazivitatea oului va ajuta la îndepărtarea murdăriei. Vei rămâne cu o strălucire grozavă.
Ouăle sunt inodore, dar nu poți adăuga oricând uleiuri esențiale dacă vrei ca mobilierul tău din piele să miroasă frumos.
Întrebuințări neobișnuite ale ouălor
Ouăle sunt incredibil de versatile, așa că iată ce poți să faci cu ele, în afară de mic dejunuri și prăjituri delicioase.
Produs de înfrumusețare
Dacă părului tău i-a lipsit ceva strălucire în ultima vreme, nu-ți mai face griji! Nu trebuie să scoți bani din buzunar, ci doar să folosești câteva ouă.
Ouăle sunt bogate în proteine care sunt foarte asemănătoare cu cele găsite în părul nostru și, prin urmare, sunt măști excelente de condiționare și întărire a firului de păr.
Încearcă să bați un ou (sau câteva gălbenușuri dacă părul este uscat în mod special) cu un pic de ulei de măsline și aplică pe păr. Adaugă câteva picături de ulei parfumat și lasă să acționeze aproximativ 20 de minute, apoi clătește cu apă caldă.
Poți folosi ouă în alimentația câinilor. Pur și simplu strivește bine câteva coji de ou și amestecă-le cu mâncare. Animalele de companie vor adora acest tratament delicios și vor avea o blană strălucitoare și fină. Nu le oferiți ouă crude, deoarece ar putea fi contaminate cu salmonella.
Gălbenușurile și albușurile au ambele calități valoroase pe cont propriu pentru pielea ta, așa că există câteva tratamente faciale diferite de făcut cu ouăle.
Cu albușurile de ou, poți face o soluție calmantă anti-îmbătrânire care netezește pielea. Bate albușul cu puțină apă și pune pe față. După ce ai clătit, ar trebui să observi că umflăturile s-au diminuat, iar porii par mai mici.
Lipici
Dacă ai nevoie de lipici, dar nu vrei să faci un drum la librărie, folosește un ou.
Albușurile de ou sunt destul de lipicioase pe măsură ce se usucă și pot fi utile când lipești hârtie sau carton ușor.
Hrană pentru plante
Dacă ai făcut ouă fierte, nu arunca apa și nici cojile. Cojile de ouă conțin o cantitate mare de calciu, pe care plantele îl adoră. Lasă apa de la ouăle fierte să se răcească și folosește-o pentru a uda plantele. Îți vor mulțumi pentru asta – în special plantele tale de grădină precum roșii, vinete, ardei etc.
Fă compost din aceste coji! Sau folosește-le ca startere pentru semințe. Clătește coaja de la jumătăți de ou cu apă caldă pentru a îndepărta membrana. Fă o gaură mică în partea de jos cu o piuneză. Pune puțin pământ și semințele, care vor extrage nutrienți suplimentari din coji și vor crește frumos.
Produs de curățare ecologic
Ouăle pentru propria noastră piele. Ei bine, sunt bune și pentru curățarea produselor din piele.
Baza groasă și lipicioasă a albușurilor îndepărtează cu ușurință murdăria de pe pantofii de piele. Sau geanta. Sau portofelul. Orice piele. Freacă ușor albul în pielea murdară și șterge cu o cârpă umedă. Oul va forma, de asemenea, o bază de protecție care acoperă pielea, ceea ce îi conferă strălucire!
Bijuterii oxidate
Dacă bijuteriile de argint au oxidat, pentru a le scoate la lumină, folosește ouă!
Ouăle conțin sulf, care este ingredientul activ în soluțiile de oxidare cumpărate în magazin.
Mai întâi fierbe un ou sau două, în funcție de mărimea bijuteriilor. Ai nevoie doar de gălbenuș, deci poți consuma albușul.
Rupe gălbenușurile puțin și pune-le în partea de jos a unui recipient pe care îl poți sigila cu ușurință. Pune un grătar peste gălbenușuri, astfel încât să poți ține bijuteriile deasupra fără a atinge direct gălbenușurile.
Dacă nu ai un raft, folosește niște prosoape de hârtie. Așază bijuteriile și sigilează recipientul. Lasă să stea o zi și spală argintul cu un pic de săpun. Gălbenușurile vor mirosi destul de urât după ce au stat cu bijuteriile, așa că ai grijă să nu apropii prea mult de zona nasului.
Cum cureți tava de cuptor arsă sau plină de grăsime. 6 metode cu care n-ai cum să dai greș.