Periuţa de dinţi
Iniţial, periuţele au fost fabricate din peri naturali. Dar aceştia au fost înlocuiţi cu fibre sintetice de nailon încă din anul 1938. Perii naturali (porc, mistreţ, cal, cămilă) sunt rezistenţi, dar au în interior un canal în care se pot acumula apă şi microorganisme, contaminând periuţa de dinţi. Perii artificiali din nailon sunt mai igienici, mai eficienţi şi au costuri reduse de fabricaţie. De asemenea, periuţele din peri sintetici pot fi mai dure sau mai moi, în funcţie de sensibilitatea dentară a fiecăruia. Aici e bine să ceri sfatul stomatologului.
Pila de unghii
Dacă ai unghiile moi şi mai sensibile, alege pila din sticlă. Iată care sunt avantajele: se recomandă unghiilor moi, sensibile, exfoliate. Asigură o pilire precisă şi delicată a unghiilor naturale. Se poate folosi chiar şi pe suprafaţa unghiilor exfoliate. Nu pune în pericol sănătatea unghiilor şi nu se distruge prin folosire. Atenţie însă să nu se spargă! Sunt bune şi cele din carton cu praf de diamant. Evită pila din metal dacă ai unghiile sensibile sau se exfoliază.
Peria de păr
Trebuie aleasă şi în funcţie de tipul de păr. Cea cu peri naturali, de mistreţ, este ideală pentru majoritatea tipurilor de păr, deoarece ajută la netezirea cuticulelor de pe firul de păr. Deoarece firele de mistreţ sunt destul de moi, producătorii le amestecă, de obicei, cu câteva fire de nailon, pentru ca atunci când te piepteni firele să nu se încline. Periile cu ţepi din lemn oferă combinaţia perfectă între periaj şi pieptănare şi fac şi un masaj al scalpului. Sunt potrivite pentru majoritatea tipurilor de păr, îl descurcă repede şi îl netezesc. O perie de generaţie nouă este Tangle Teezer, special creată pentru a descâlci orice tip de păr. Are o formă concavă şi o serie de peri speciali, distribuiţi într-un mod inedit, ce facilitează descurcarea părului, indiferent dacă este ud sau uscat, fără a rupe firele şi fără a aplica tensiune asupra şuviţelor. O găseşti în magazinele online.
Buretele de baie
În această privinţă, ai mai multe posibilităţi. Buretele de baie poate fi din celuloză pură, pentru pielea mai sensibilă. Acesta absoarbe apa, este hipoalergenic şi se întreţine uşor. O altă variantă naturală sunt bureţii de mare. Aceştia sunt de mai multe tipuri. Cei mai buni sunt cei din lână de mare. Buretele din lână de mare este natural, moale, absoarbe apa. Exfoliază uşor pielea şi îndepărtează celulele moarte; curăţă pielea într-un mod foarte delicat; stimulează circulaţia la nivelul pielii; nu reţin microbii, petele şi mirosurile. Luffa este o specie de castravete de mare. Este un accesoriu ideal pentru curăţarea, exfolierea şi masajul întregului corp, fiind utilizată atât umedă la duş sau baie, cât şi uscată, înainte de baie.
Pile pentru călcâie
Cele mai bune sunt cele din piatră ponce, care fie sunt dintr-o bucată propriu- zisă, fie acest material este aplicat pe un suport. Mai există pilele ceramice. Nu le folosi pe cele de metal, fiind prea abrazive. Pilele se folosesc doar pe pielea uscată, nu udă. După înmuiere, se şterge zona cu un prosop şi apoi se înlătură pielea îngroşată.