Ouă. Sunt o sursă de proteine de foarte bună calitate. Gălbenuşul de ou este bogat într-o substanţă nutritivă, numită colină, care ajută la îmbunătăţirea memoriei copilului.
Somon. Peştele este unul dintre alimentele care trebuie să se regăsească periodic în meniul micuţului tău. Acest tip de peşte este recomandat deoarece contribuie cel mai mult la dezvoltarea creierului şi a funcţiilor lui, datorită conţinutului bogat în Omega 3.
Fructe de pădure. Acestea conţin antioxidanţi şi nutrienţi care stimulează funcţiile cognitive şi îl fac pe copil mai inteligent.
Ovăz sau fulgi de ovăz. Ovăzul este una dintre cerealele integrale cele mai recomandate când vine vorba de dezvoltarea inteligenţei la copii. Este extrem de bogat în fibre, care dau copilului energia de care are nevoie zilnic, dar şi în vitamina E, complexul de B-uri, potasiu şi zinc, care ajută la buna funcţionare a creierului.
Unt de arahide. Este un adevărat izvor de nutrienţi esentiaţi pentru dezvoltarea creierului copilului.
Lactate. Laptele şi iaurtul sunt tipurile de lactate care nu trebuie să lipsească din meniul zilnic al copilului tău. Pe lângă aportul important de calciu pe care-l furnizează organismului, laptele şi iaurtul reprezintă şi o sursă esenţială pentru complexul de vitamine B şi proteine – utile în dezvoltarea ţesutului creierului.

Fasole. Este una dintre legumele cu rol esenţia în stimularea inteligenţei la copii. Conţine carbohidraţi, proteine şi fibre, dar şi vitamine şi minerale importante pentru buna creştere şi dezvoltare a creierului, potrivit acasa.ro.
 
 

Urmărește-ne pe Google News