De unul singur, un aliment nu poate oferi protecție împotriva cancerului. Însă oamenii de știință au constatat că o dietă compusă dintr-o mare varietate de legume, fructe, cereale și leguminoase poate să scadă riscul de apariție a numeroase tipuri de cancer.
În studiile de laborator s-a demonstrat că multe minerale, vitamine și fitochimicale au efecte benefice anticancer. Iar până la acest moment se consideră că cea mai bună protecție o oferă organismului îmbinarea compușilor din alimentele sănătoase incluse în dietă.
Greutatea corpului este un factor important
Specialiștii Institutului American pentru Cercetări împotriva Cancerului (AICR) au descoperit că excesul de greutate poate crește riscul de apariție a 11 tipuri de cancer (între care, cel la ficat, la stomac, la rinichi, cancerul pancreatic, esofagian, colorectal, ovarian, la prostată etc.).
Legumele și fructele au un număr scăzut de calorii, iar cerealele nerafinate și leguminoasele (boabele) conțin multe fibre, ceea ce ajută la gestionarea greutății. De aceea, AICR recomandă ca cel puțin 2/3 din alimentele din farfurie să fie vegetale, la fiecare masă. Și studiile sunt în continuă desfășurare, atât pentru prevenirea, cât și pentru combaterea maladiei.
Citește mai departe pe Libertateapentrufemei.ro