Fructele de padure
Printre fructele cu cea mai mare concentraţie de antioxidanţi sunt cele de pădure. Coacăzele fac minuni datorita fitonutrienţilor ce au rol de prevenire a afecţiunilor în procesul de îmbatrânire. Nu ezita să consumi porţii proaspete de afine, de zmeură şi de mure, deoarece vei beneficia de toate calităţile lor nutritive. Pe lângă gustul bun, sunt bogate în antioxidanţi, fibre, vitaminele B2, C şi E, în acid elagic care are proprietăţi anticancerigene. Totodată, aceste fructe ajută la menţinerea optimă a nivelului de colesterol.
Seminţele de in
Consumul de in a fost asociat în repetate rânduri cu menţinerea unui stil de viaţă echilibrat şi cu menţinerea tinereţii. Seminţele de in ajută la întreţinerea unei pieli fine, netede şi ne fereşte de riduri datorita concentraţiei ridicate de uleiuri benefice.
Peştele
Unul dintre cele mai recomandate alimente pentru a avea un meniu sănătos este peştele, în special somonul şi păstrăvul. Consumul de somon ne fereşte de multe boli, ca artrita, boli de inima sau hipertensiune. Mai mult, somonul, dar si pastravul, infl ueneaza pozitiv activitatea creierului datorita acizilor grasi eseniali Omega 3, nutrienţi deosebit de importanţi, în special a acidului docosaheexaenoic (DHA), care contribuie la îmbunataţirea funcţiilor cognitive şi a memoriei. În plus, Omega 3 acţioneaza în profunzimea ţesuturilor şi menţine pielea hidratată.
Avocado
Fructul cu cel mai mare conţinut de proteine pe care este recomandat să îl incluzi în dietă este avocado. Deşi este deseori inclus la categoria legume, avocado este de fapt fruct. Conţine fibre, acid folic, zinc şi grăsimi sănătoase Omega 3 si 6. Conţinutul caloric al acestuia este într-adevăr mai mare, fiind dat de proteine, dar nu-ţi fă griji, că nu dăunează siluetei.
Ceaiul verde
Ceaiul verde este bogat în antioxidanţi, dar ceea ce poate nu ştiai este că această băutura ajută la prelungirea tinereţii. Consumul constant de ceai verde, de 3- 4 cani pe zi, îţi dă energie, te ajută să ai un ten mai frumos şi te protejeaza de apariţia hipertensiunii arteriale.
Cătina
Acest fruct miraculos are multe beneficii pentru regenerarea şi vitaminizarea generală a organismului. E antiinflamator, astringent şi cicatrizant. Cu un depozit mare de vitamine (A, B, C, D, E, F, P, K, calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu), cătina mai tratează anemia, alergiile, astenia, reumatismul şi multe alte afecţiuni. Are o cantitate însemnată de vitamina C, de 10 ori mai mult betacaroten decât citricele şi se pare ca are reale calităţi anticancerigene.
Veritabil efect antiîmbătrânire
„Se spune că frumuseţea vine din interior. De obicei, este vorba despre frumuseţea sufletească, însă putem să considerăm afirmaţia ca fiind valabilă şi atunci când vorbim despre aspectul pielii. Ceea ce mâncăm influenţeaza în mod categoric sănătatea tegumentelor şi a mucoaselor. Antioxidanţii prezenţi într-o multitudine de alimente, aşa cum sunt fructele (fructele de pădure şi prunele conţin cantităţi importante) şi ceaiul verde încetinesc procesele de degradare a structurilor pielii, având un veritabil efect antiîmbatrânire. Alte alimente, asa cum sunt seminţele de in, peştele oceanic sau avocado, conţin acizi grasi Omega 3, care de asemenea intervin în procesele de regenerare celulara, influenţând în bine sănătatea şi aspectul pielii. Nu în ultimul rând, o bună hidratare oferă fermitate şi supleţe tegumentelor.”