Nuci, alune, semințe. Acestea îți furnizează grăsimile și fibrele necesare și îți dau imediat senzația de sațietate. Consumă aceste alimente ca gustări între mese – 50-70 de grame de semințe la o gustare.
Cereale integrale. Acestea coțtin beta-glucan, o fibră solubilă care ajută organismul să perceapă senzația de sațietate și alungă foamea. Aceste alimente mai conțin antioxidați care ajută la formarea vitaminei E și inhibă sinteza colesterolului. Consumă, zilnic, la micul dejun câte o jumătate de cană de cereale (fulgi de ovăz), alături de lapte degresat.
Ouă fierte. Au un coțtinut caloric scăzut, iar galbenușul reduce senzația de foame. Acest aliment are un conținut bogat de grăsimi esențiale, lecitină și vitamine.
Avocado. Acest fruct conține grăsimi monosaturate, care te vor ajuta să te bucuri de senzația de sațietate pe o perioadă mai mare de timp. Consumă avocado în salate, având grijă să te limitezi la o jumătate de fruct la o singură masă, deoarece e bogat caloric.
Pește gras. Somonul, tonul și heringul conțin acizi grași Omega 3 și proteine, care te vor ajuta să te simți sătul mai mult timp. Consuma acest aliment la prânz, alături de o salată de legume.
Legume. Nu ezita să incluzi aceste alimente în meniul tău zilnic, deoarece sunt slab calorice și pot fi servite în cantități mari.
Dovleac. Poți pregăti rețete delicioase cu dovleac fiert sau copt. Acest aliment conține foarte multe fibre și nu permite caloriilor să se transforme în depozite grase.

Grepfrut. Consumă grepfrut înainte de masa, deoarece acest fruct te va ajuta să digeri mai ușor mâncarea.
Broccoli. O portie de broccoli crud conține extreme de multe fibre, vitamineșsi antioxidanți, fiind indicat în diete.
Ardei iuți. Stimulează metabolismul, astfel încât caloriile se vor arde rapid, conform acasa.ro
 
 

 
 

Urmărește-ne pe Google News