– Nu atârna măşti sau tablouri cu scene negative în camera celui mic. Nu sunt de bun augur. În schimb, pune o oglindă, dar departe de pat. Astfel copilul va dezvolta o puternică stimă de sine. Pune oglinda la o distanţă la care copilul să se vadă în ea în întregime, nu tăiat.
– Ordonează totul în cameră, astfel energia vitală („chi”-ul) va circula cum trebuie. Dezordinea este duşmanul energiei „chi”. Nu încărca camera cu mult mobilier. O comodă, un pat, un dulap, câteva rafturi şi cutii de depozitare sunt suficiente. Alege mobilier modern din lemn, cu forme rotunjite.
– Nu neglija siguranţa camerei! Alege materiale naturale: parchet de lemn, un covor de lână sau bumbac. Evită plasticul, PVC-u, nailonul. Patul din lemn nu va degaja radiaţii electromagnetice. Nu îl aşeza sub fereastră. Tăblia patului să fie la perete. Un pat solid va conferi copilului un sentiment de siguranţă care îl va ajuta să aibă încredere în sine. Din pat copilul trebuie să vadă cine intră pe uşa camerei sale.
– Vopseşte pereţii în culori vesele, cum ar fi galben. Acesta îl va ajuta să fie optimist şi încrezător. Dacă îi vopseşti în bleu se va relaxa şi va fi calm. Verdele îl va ajuta să fie sănătos şi să evolueze.