Unii spun ca o cauza a divortului Andreei Marin e diferenta culturala, faptul ca sotul ei este turc, sau ca ea e mai in varsta decat el si nu au putut avea copii. Ei, si ce daca? Voi nu ati cunoscut cupluri fericite in care diferentele culturale sunt irelevante? Sau cupluri in care ea e mai in varsta? Sau cupluri fericite fara copii?
Niciuna din aceste circumstante nu poate fi o cauza in sine, asadar sa-i lasam in pace pe oamenii acestia aflati intr-un moment dificil al vietii lor si sa vedem ce spun psihologii despre mariaj in general.
Cand se stinge iubirea?
Ce se intampla de cuplurile ajung la divort, mai ales ca la inceput totul parea sa fie perfect si nimic nu anunta despartirea? Ted Huston, profesor de antropologie si psihologie la Universitatea din Austin, Texas, a studiat in anii 90 mai multe cupluri foarte indragostite la inceput si apoi, de-a lungul a cativa ani de mariaj.
Concluzia studiilor sale este ca cel mai frecvent factor de divort este pierderea iluziilor pozitive despre celalalt, pe care indragostitii le au oricum la inceputul relatiei, atunci cand crezi ca ea e cea mai frumoasa, el cel mai atent si mai cald, etc. Nu conflictele frecvente sunt o cauza de despartire. Apropo, voi nu cunoasteti oameni care se cearta toata ziua dar de fapt sunt solizi ca stancile in relatia lor?
Citeşte mai departe pe psychologies.ro