Ingrediente
►800 g antricot de vițel
►sare grunjoasă
►piper negru, măcinat și boabe
►4-5 linguri ulei de floarea-soarelui
►2-3 frunze salvie
►300 ml vin roșu dulce
►400 g ciuperci
►2 cepe roșii ►50 g unt
1. Antricotul de vițel se curăță de pielițe și se trece printr-un jet de apă rece. Se lasă apoi să se scurgă în sită. Se așază în tavă și se stropeşte cu ulei şi vin, se condimentează cu sare, salvie și piper. Se acoperă cu o folie și se lasă câteva ore la rece să se macereze.
2. Se prepară, între timp, sosul de ciuperci și piper. Se curăță ciupercile, se spală în 3-4 ape și se feliază. Se presară sare și se călesc în ulei împreună cu ceapa. Se stropesc cu apă călduță și se lasă să se înăbușe. După ce s-au fiert, se adaugă sare, piper boabe și măcinat, un cubuleţ de unt și 4-5 linguri de vin roșu.
3. Antricotul de vițel se bagă la cuptor și se ține aproximativ 80 de minute la 220°C. Se stropește cu sosul din tavă din când în când ca să nu se usuce. După ce s-a făcut, se adaugă sosul de ciuperci și se mai lasă câteva minute în cuptor.